Arnold Lutz fra Manstrup formidlede job til Martin Lund i Frøstrup

HAN HERRED: For 10 år siden sad den schweiziske pensionist Arnold Lutz hjemme i sit stråtækte hus i Nordjylland og læste de schweiziske aviser. Selvom han for længst var flyttet til Danmark med sin kone, fulgte han stadig med i hjemlandets udvikling.

Særligt én nyhed fangede den professionelle fotografs øje. Til genopførslen af den nedbrændte restaurant Fischerstube i Zürich søgte man tækkemænd fra Letland. Den gamle restaurant med stråtækt tag brændte ned, efter at en raket antændte stråtaget for mere end 10 år siden. Fluks tænkte han på Martin Lund - tækkemanden, der havde stråtækt for Arnold Lutz i Manstrup. Da kunne han ikke dy sig og skrev en mail til de byggeansvarlige.

- Jeg skrev og spurgte, om de ikke kunne bruge en dansk tækkemand i stedet, fortæller Arnold Lutz.

Der skulle dog gå 10 år, før han igen hørte noget til byggeriet. I mellemtiden var tegningerne for restauranten blevet klar, og nu var selve byggearbejdet endelig begyndt med Martin Lund fra Frøstrup og hans danske medarbejdere som tækkemænd for projektet.

Arnold tog ud og besøgte Svinkløv Badehotel, der på samme vis stod med opgaven at genopføre et spisested. Interessen for bygningskonstruktion og arkitektur har han heller ikke for fremmede - med en far, der var arkitekt. Det har været spændende for Arnold at kunne overvære det store byggeprojekt på tæt hold i Schweiz.

Med sit kamera under armen rejste Arnold Lutz ned for at besøge Martin Lund og de andre på projektet. Restauranten står på stolper ude i vandet, og med glasgulv vil det føles som at gå på vandet. I området omkring Restaurant Fischerstube ligger andre store bygninger med stråtag, og Fischerstube skulle ikke være nogen undtagelse. På et stort blåt skilt med navne ved byggearbejdet i Zürich står altså Martin Lund fra Frøstrup under byggeansvarlige - og det takket være Arnold Lutz’ henvendelse for 10 år siden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...