I Skovsgård findes der et rigt foreningsliv, som i fremtiden vil markere sig endnu mere med ”Aktive familier”

SKOVSGÅRD: I Skovsgård findes der et rigt foreningsliv, som i fremtiden vil markere sig endnu mere med ”Aktive familier”, der er skabt med donationer fra Nordeafonden og Landdistriktspuljen.

En styregruppe fra fem foreninger i Skovsgård-området skal fremover holde en lørdag på skift med aktiviteter inden for deres egen sport. Lige nu er det foreningerne KFUM-spejderne i Skovsgård, Attrup Bådelaug, Skovsgård Boldklub, Brovst rideklub og ridecenter samt Skovsgård/Brovst KFUM IF, der er tager del i projektet.

Tilbage i efteråret 2019, mødtes formændene for de fem foreninger. De ville give gratis mulighed for at familier sammen kunne prøve diverse aktiviteter i foreningslivet.

- Vores formål er at øge børns og voksnes bevægelsesglæde, sundhed og motorik og at de lokale familier får øjnene op for lokalområdets muligheder i det fri, forklarer Pia Skifter Sørensen, der sidder i styregruppen som repræsentant fra Skovsgård/Brovst KFUM IF.

De er en del af Jammerbugt Kommunes projekt ”Liv i by og skole” hvis målgruppe er hele familien.

- Tit går børnene til én aktivitet, og forældrene går til en anden. Med ”Aktive lørdage” mødes børn og voksne på kryds og tværs, og familierne kan prøve noget sammen, forklarer Pia.

Alle var enige om, at det nye projekt skulle være gratis for alle parter. Da Nordeafonden lavede puljen ”Her bor vi”, opdagede gruppen, at deres projekt, måske ikke var helt så omkostningsfrit endda. De ansøgte derfor om 189.000 kr., som Nordeafonden har doneret. Det har betydet, at Attrup Bådlaug bl.a. kan stille paddleboards til rådighed. De er lige nu i gang med at bygge et skur til diverse redskaber, som må benyttes af alle. Rideklubbens har kunnet købe kæpheste til deres ”aktive lørdag”, og så kan ”Aktive Familier” sørge for mad og drikke til alle ved hvert arrangement. Er man førstegangsdeltagende, får man også en gratis t-shirt.

- Vi er så utroligt glade for, at Nordeafonden har doneret til vores projekt om at styrke fællesskabet i Skovsgård-området, siger Pia.

”Aktive familier” har også købt et telt, som kan opsættes, hvis vejret skulle svigte til et af arrangementerne. De aktive lørdage skal så vidt som muligt foregå i det fri.

- Skovsgård-området har så mange udendørsmuligheder. Her er der adgang til både vand, skov, boldbaner, multibane og motionssti.

Det er desuden ønsket, at projektet skal skabe større samarbejde mellem de eksisterende foreninger. Selvfølgelig håber gruppen også, at det vil øge medlemskabet i de forskellige foreninger, men det er ikke den egentlige baggrund for projektet.

- Det handler først og fremmest om at skabe nogle hyggelige stunder under åben himmel, siger Pia Skifter Sørensen.

Attrup Bådelaug nåede at holde det første ”aktive lørdage”-arrangement til stor begejstring for de omtrent 80 fremmødte. Ungdomsskolen deltog i arrangementet og stillede paddleboards, kajakker og instruktører til rådighed. Derforuden mødte mange andre interesserede op. Trods dårligt vejr var humøret højt, og dagen var en stor succes. Derfor ærgrer det også Pia, at de måtte aflyse det næste arrangement på grund af corona, men de glæder sig til at vende stærkt tilbage, forhåbentlig i marts 2021.

KFUM-spejderne, Skovsgård Boldklub, Rideklubben og Skovsgård/Brovst KFUM IF mangler stadig at afholde deres ”aktive lørdag”, og de glæder sig alle til at præsentere de sjove aktiviteter, som vil vare et par timer, hvor der også er sørget for gratis mad til alle deltagere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...