Ødelagt: Ukendte gerningsmænd har i løbet lavet graffiti på vægmaleri i Brovst, og frygten er, at billedet ikke kan reddes

Brovst: Det er gået ud over flere bygninger i Brovst, men der hvor det gør særligt ondt er den graffiti, der nu skæmmer det næsten nye mur-maleri på byens torv.

- Det er simpelthen så ærgerligt, og jeg har svært ved at forstå, hvad der får nogen til at gøre sådan noget, siger Jens Christian Nielsen, der er formand for Handelsforeningen.

Han er nemlig bange for, at graffitien ikke kan fjernes uden at ødelægge billedet.

Til gengæld glæder han sig over, at byens borgere har støttet med både trøstende ord, men også helt konkrete tilbud om at være med til at rense maleriet.

- Det synes jeg er meget positivt, at der er en vilje til at stå sammen, når sådan noget sker, siger han.

Hærværket er meldt til politiet, for det er en forudsætning for, at der kan udbetales forsikring, fortæller Jens Christian Nielsen.

- Men vi har endnu ikke overblik over, hvad det kommer til at koste, for jeg har endnu ikke haft kontakt til kunstneren, siger han.

Der var ellers stor glæde over det store maleri, som er malet af Kiss Jønsson fra firmaet KissArt, og som består af et hav af deltaljer fra Brovst og omegn.

- Alle er jo enige om, at det ser fantastik ud, siger Jens Christian Nielsen, der driver butikken Hr. Nielsen lidt længere oppe ad vejen.

Han er godt klar over, at de ansvarlige næppe angrer, men han håber, at forældrene i byen vil tage en snak med deres børn.

- Vi har ikke nogen ide om, hvem der har gjort det, og vi har heller ikke nogen ideer om, at det skulle være børn, understreger han.

SSP har også kontaktet ham, og de vil også tage en snak med de unge om, at det heller ikke i fremtiden ikke er i orden at male graffiti på byens mure.

- Det er jo ikke fordi, at vi ikke har forståelse for, at der kan være behov for et sted, hvor der kan laves graffiti.

- Men det kræver selvfølge, at vi finder et egnet sted, og det er både vi og Borgerforeningen sådan set ikke lukkede overfor, siger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...