Foreningen blev sagt op i juni, men kommunen har ikke fundet nye lokaler til de frivillige og alle deres sager endnu

Næstehjælperne, der formidler alt mellem himmel og jord fra folk, der har for meget til folk, der ingenting har, har stadig ingen plan for, hvor de skal flytte hen efter nytår.

Foreningen, der sidste år modtog Jammerbugt Kommunes frivilligpris, blev i juni sagt op fra deres nuværende lejemål i den tidligere materielgård på Kirkevej i Aabybro. Oprindeligt skulle næstehjælperne have været ude allerede 1. august, men tidspunktet for fraflytningen er siden blevet rykket et par gange. Uvisheden nager de mange frivillige. Det siger talsmand Ruth Andersen.

- Det er frustrerende og det dræner noget på vores engagement ikke at vide hvornår vi skal flytte, og hvor meget plads, vi får - for slet ikke at tale om at vi måske slet ikke får et sted at være. Man kan da godt engang i mellem få tanker om at smide håndklædet i ringen, men det gør vi ikke. Hvem skulle så hjælpe de allersvageste i kommunen, siger Ruth Andersen.

Usikkerheden om fremtiden har også fået praktiske konsekvenser for næstehjælpernes arbejde. Det er ikke længere alle donationer, der tages i mod.

- Det hele skal jo flyttes på et tidspunkt, håber vi, så vi accepterer kun ting, som vi ved, hurtigt er ude af døren igen, siger hun.

Det betyder, at der kun tages i mod vintertøj og -sko til børn og voksne, madvarer og rengøringsartikler og håndklæder.

- Det er ting, som vi knap nok får ind af døren, før de er ude igen. Vi får rigtig mange håndklæder ind, men de er alligevel altid en mangelvare. Tænk på, at en familie med tre børn skal give børnene håndklæder med i skole eller til sport flere gange om ugen. Det kan hurtigt blive til mange håndklæder, siger Ruth Andersen.

Både borgmester Mogens Chr. Gade (V) og bygningschef ved Jammerbugt Kommune Jens Hammer har været på besøg i materielgården for at se, hvor meget plads, Næstehjælperne behøver. Ruth Andersen fik opfattelsen af, at borgmesteren var indstillet på, at der skal findes en løsning på hjælpernes kommende hjemløshed, men føler sig alligevel ikke rolig.

- Alle inden for det kommunale system har været positive, og vi møder stor velvillighed. Det har bare ikke ført til nye lokaler, men der er muligheder i spil. Jeg håber, at vi snart får en afklaring, for det er et stort arbejde for de frivillige, at flytte alle vores ting. Kommunen har jo vidst siden juni, at vi skal ud, siger Ruth Andersen.

Næstehjælperne skal flytte, fordi kommunen har sat grunden, hvor den gamle materielgård ligger, til salg. Planen er, at der skal bygges rækkehuse eller parcelhuse på et 19.000 kvadratmeter stort areal. Jorden er dog ikke solgt endnu.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...