SOMMERLIGT: Global Garden Party samler for ottende år i træk publikum fra store dele af landet til musik fra hele verden

SKOVSGAARD: Folk fra nær og fjern valfarter i disse uger til Skovsgaard Hotel. Og ikke kun for at nyde den dejlige mad og den hyggelige stemning på det landskendte hotel.

Hver torsdag sommeren igennem afvikler en lokal eventsammenslutning nemlig en stribe farverige musikalske arrangementer under navnet Global Garden Party. Og det globale opleves helt bogstaveligt, både hvad publikum angår, og ikke mindst den musik, der strømmer ud fra scenen i Skovsgaard Hotels smukke have.

- Stemningen er hyggelig, behagelig og afslappet. Folk nyder den gode musik i de skønne omgivelser. Og indimellem er der også deltagere blandt publikum, der har svært ved at holde benene i ro og rejser sig og danser, fortæller Karsten Højen, der er en af hovedkræfterne bag den årligt tilbagevendende festival.

- Folk kommer hertil fra store dele af landet, og mange tilrettelægger deres ferie her på egnen i forhold til det, de gerne vil opleve på Global Garden Party, tilføjer han.

Karsten Højen fortsætter:

- Vi har sammensat et virkelig spændende program, udelukkende bestående af topprofessionelle musikere fra store dele af verden. Blandt andet kan man møde musikere fra Skotland, Irland, Cuba, Sverige, USA, Caribien og selvfølgelig fra Danmark.

Arrangementerne besøges af op til 300 gæster hver gang, og musikken fra scenen suppleres af en markedsplads med salg af fairtrade-varer, økologi, unika-smykker og -tøj, kunst og kunsthåndværk og meget andet. Og ikke mindst buffeten efter koncerterne er populær blandt gæsterne.

Det er ottende år, der holdes Global Garden Party i Skovsgaard, og tilstrømningen er kun steget år for år, oplyser Karsten Højen. Fordelingen blandt publikum har alle årene været ligeligt fordelt mellem ferierende turister fra sommerlandet og lokale fra et stort nordjysk område.

- I alt kan man opleve ikke færre end 42 topprofessionelle musikere på scenen gennem de seks Global Garden Party-arrangementer, og torsdag 25. juli byder programmet på reggae, når One Love Marley Bands 14 musikere træder op på scenen og præsenterer publikum på noget af det tætteste, man kan komme på den originale Bob Marley-musik, opsummerer Karsten Højen.

Rækken af koncerter slutter torsdag 1. august med et aftenarrangement, hvor Indra Rios-More kommer fra Manhattan i New York og synger gospel, soul og iørefaldende jazz sammen med sin trio.

Eventsammenslutningen Global Garden Party består af Skovsgaard Borgerforening, Attrup Borgerforening, Brovst Musikforsyning, Råd & Dåd og den socialøkonomiske virksomhed Skovsgaard Hotel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...