BØRNEBONGO: Lørdag 24. august er der premiere på et nyt tiltag for børnefamilierne i hele Fjerritslev-området

KLIM/FJERRITSLEV: Kan man holde legestue i kirken? Ja, det kan man sagtens – og endda med masser af lyd, farver og bevægelse!

Sådan foregår det nemlig, når musikpædagog Kirsten Stokholm Jørgensen fra Kirkebillen.dk samler de yngste årgange til Børnebongo i Klim Kirke og inddrager hele kirkerummet i sine musikalske aktiviteter.

Børnebongo, der er for de 1-3-årige sammen med en af deres forældre, er gennem de seneste par år blevet en yderst populær aktivitet med 10-12 børn på hvert hold, som mødes i et forløb på 10 lørdag formiddage i kirken.

Nu har Børnebongo fået en storebror i form af en legestue for børn i alderen 4-7 år, og premieren er lørdag 24. august i Klim Kirke.

− Da de ældste børn fra Børnebongo blev for store, kom mødrene og foreslog, der blev noget for dem også, fortæller sognepræst Gitte Kibsgaard-Vester.

Som et forsøg blev der derfor holdt Bongo for de LIDT store i Klim Kirke i begyndelsen af maj, hvorefter forældrene bad om mere af samme slags.

Det har resulteret i, at Bongo for de LIDT store nu bliver et permanent tilbud til børnefamilierne i hele Fjerritslev-området fordelt på to gange i Klim Kirke og to gange i Fjerritslev Kirke hen over året.

Hvordan foregår det så, når Kirsten Kirkebille og Gitte Præst holder legestue for de 4-7-årige?

− Vi synger, trommer, går på opdagelse i kirken, spiller, rasler, blæser sæbebobler, danser, får en lillebitte bibelhistorie, leger, laver en kirkesten og en lille kreating, hvor man sidder og hygger med at nørkle lidt sammen med sit barn uden forstyrrelser, forklarer Gitte Kibsgaard-Vester.

− Bagefter er der kaffe, te og juicebrikker til en bid brød og en gang hyggesnak, tilføjer hun.

Børnebongo for de 1-3-årige er allerede i gang og fortsætter hen over efteråret og vinteren i Klim Kirke.

Kirsten Kirkebille står desuden for Babysalmesang for 0-1-årige, hvor sæsonen ligeledes er i gang og foregår på mandag formiddage i Fjerritslev Kirke.

Bag alle disse tiltag står kirkefællesskabet i 9690-området, og da menighedsrådene betaler for undervisningen, er det ganske gratis for børnefamilierne at deltage. Tilmelding sker via Kirkebillen.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...