Mode: Frk. Nedergaard i Brovst viste efteråret og vinterens mode

Brovst: - Årets efterårs- og vintermode er fantastisk, for alt er faktisk tilladt.

Sådan konstaterer Lisbeth Nedergaard fra tøjbutikken Frk. Nedergaard i Brovst efter sidste uges modeshow.

Og det var da også præcis det budskab, hun formidlede til de 120 kvinder fra nær og fjern, der havde meldt sig til forretningens modeshow.

Her havde Lisbeth Nedergaard som sædvanligt iklædt ”husmodellerne” i 60 forskellige bud på efteråret og vinterens mode. Og her blev gæsterne til modeshowet præsenteret for både overtøj, nederdele, bukser, kjoler, overdele samt sko og støvler.

Der er brugt meget tid på hver enkelt model, for det er nemlig modellens type, der afgør, hvad hun bliver klædt i til modeshowet, forklarer Lisbeth Nedergaard.

- Vi arbejder hele tiden med at klæde kunderne på efter type, og vi kan tydeligt se, hvis vores egne modeller kommer i noget forkert, for så ser det bare forkert ud.

Kunderne behøver derfor heller ikke frygte at blive sendt ud med en pose fuld af tøj, der måske nok er moderigtigt, men til gengæld overhovedet ikke passer til deres type.

- Der er af og til nogen, der siger til mig, at mine piger jo også bare kan hoppe i det hele.

- Men det er altså ikke svært at modbevise, at selv en slank pige ser forkert ud i et par bukser, der ikke passer til hendes type, siger hun.

- Og ingen forlader min butik i noget, der ikke passer til dem, siger hun meget bestemt. Tendensen i efterårets og vinterens mode er blandt andet et skifte i farverne

- Der har været fuld fart på farverne, men nu er det kommet lidt mere ro på med brændte nuancer - og de mere klassiske mønstre er fremme, siger hun.

I år var modeshowet for anden gang en søndag.

- Vi har ellers altid holdt det i ugens løb på en mandag eller tirsdag, fortæller Lisbeth Nedergaard.

Og selvom salget egentlig er gået ganske fornuftigt, så har hun en fornemmelse af, at netop det, at modeshowet lå på en søndag, kan være en hindring for at deltage for nogen

- Så nu må vi finde ud af, om det fortsat er det, vi skal, siger hun.

For hun er til gengæld ikke i tvivl om, at modeshows fortsat har en plads i kvindernes univers.

- Det er jeg helt sikker på, for jeg tror, at mange vender tilbage til det med, at når man opsøger en butik som vores, så kan man få råd og vejledning i det, der passer til lige præcis ens egen type. I sådan et modeshow giver vi dem masser af ideer, og så kan de komme og få hjælp hos personalet bagefter, siger hun.

Hun medgiver, at internethandlen fortsat er en trussel for de lokale butikker.

- Men jeg er også overbevist om, at vi overlever, fordi det vi laver er i orden, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...