ÆLDRE: På grund af høje smittetal lukker Jammerbugt Kommune for besøg - nærmeste pårørende må dog godt komme

På grund af det høje smittetal i kommunen er Jammerbugt Kommune i lighed med en række andre nordjyske kommuner blevet påbudt at udstede midlertidigt besøgsforbud på alle kommunale og private plejecentre beliggende i kommunen, da det er nødvendigt for at forebygge og inddæmme udbredelsen af COVID-19. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som står bag påbuddet.

Det oplyser Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Besøgsforbuddet trådte i kraft 23. oktober og gælder både inden- og udendørs arealer.

- Besøg kan kun finde sted i en kritisk situation, eller hvis den besøgende er nærmeste pårørende til beboeren. Med den nærmeste pårørende forstås fx beboerens ægtefælle, faste samlevende, faste partner, mor, far, barn eller barnebarn, skriver Jammerbugt Kommune.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer løbende påbuddet om besøgsforbud, og påbuddet vil være gældende indtil, Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver det.

- Desværre ser vi stadig et højt smittetal i Jammerbugt Kommune, og vi har derfor fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at udstede besøgsforbud på alle vores plejecentre. Beslutningen er nødvendig at træffe, så vi kan passe på vores ældre og udsatte borgere i kommunen. Vi følger situationen tæt og er i dialog med sundhedsmyndighederne omkring håndteringen, oplyser borgmester Mogens Christen Gade.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...