Botanik: Der blev holdt Vilde Blomsters Dag på Klim Bjerg

KLIM: Det fine sommervejr og chancen for at se sjældne planter og høre om naturplejen på Klim Bjerg lokkede knap 50 deltagere med på den årlige Vilde Blomsters Dag, det største antal deltagere i mange år.

Dansk Botanisk Forening, Jammerbugt Kommune og Danmarks Naturfredningsforening var gået sammen om arrangementet, og det var en rigtig god idé, forklarer Mariann Stenholm fra naturfredningsforeningen. Hun og Ivan Kristensen fra kommunen var dagens turledere.

− Det gjorde, at vi både kunne fortælle om den helt særlige flora på Klim Bjergs skrænter og høre om fordele og besværligheder med at gennemføre den naturpleje, som er så vigtig for den lysåbne natur, forklarer Mariann Stenholm.

− Ivan Kristensen viste blandt andet, hvordan skånsom afgræsning med kreaturer eller heste har givet de nikkende kobjælder fine vilkår, så den nu trives rigtig godt, også på en tilstødende mark tæt ved den fredede skrænt.

Kobjælderne er ret sjældne planter, som er knyttet til det bælte af kalk, der i Danmark strækker sig fra Hanstholm til Møn. Det samme gælder den endnu mere sjældne Aks-ærenpris og den supersjældne Klit-limurt, og alle tre arter trives rigtig godt i år på Klim Bjerg, kunne de mange interesserede se ved selvsyn.

Den vellykkede tur sluttede ved Klim Kalkovn, hvor kaffen blev nydt i solen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...