Torben Brander brænder for at lave lækker mad - nu åbner han sin helt egen gårdbutik

Torben Brander og hans kone, Tina Brander, slog sidste weekend dørene op for deres helt store drøm - deres egen slagter- og gårdbutik, Mad og Slagter.

- Det er noget, jeg har drømt om rigtig lang tid, fortæller Torben Brander smilende, der sammen med Tina holdt åbent både fredag og lørdag for at se, om alt virkede, som det skulle.

- Vi har først rigtig åbent på fredag, fortæller Torben Brander forventningsfuldt.

Men selvom det "kun" var en test og parret alene havde skrevet om de to tidlige åbningsdage på butikkens facebookprofil, så strømmede det alligevel ind med kunder begge dage.

- Jeg synes, det er alle tiders. Det var lige det, vi manglede herude. Man skal jo køre langt for at komme til en slagter - og det vakumpakkede er bare ikke det samme, sagde Vibeke Nielsen, der blev bakket op af Edmund Barthold, som også var i forretningen for at købe ind til weekenden.

- Det gælder jo om at støtte op, når der endelig sker noget, mente Edmund Barthold, der gerne ville hjælpe en lokal med at lykkes.

For Torben Brander var det en drøm, der blev virkelighed. For selvom han har haft mange jobs, både som militærpoliti, jord- og betonarbejder og medarbejder på en minkfarm og sågar også ved slagteriet, så har han altid brændt for at vise, hvad han kan, når det kommer til mad.

Siden Torben Brander var helt lille og hjalp sin onkel, der var slagter, med at partere dyr, har han været fascineret af faget.

- Men jeg er sådan en, der aldrig rigtig fik en uddannelse, fortæller Torben Brander, der måske nok har følt, at han til gengæld har prøvet lidt af alt og ved siden af dyrket maden og udviklet sine evner som kok.

Som 40-årig besluttede han sig for at gøre noget i stedet for blot at nøjes med at drømme. Torben Brander sprang ud i den dybe ende, blev voksenlærling og uddannede sig til slagter. Det har bestemt ikke været kedeligt, Torben Brander har prøvet sig selv af for fuld udblæsning. I foråret kunne man endda opleve ham i fjernsynet, da han deltog i programmet Master Chef, hvor han endte blandt den absolut bedste femtedel af deltagerne.

I Arentsminde, Halvrimmen og omegn har man længe kendt til, at Torben kan noget med mad. Torben Brander og Tina har sideløbende med deres nye eventyr nemlig også været forpagtere af Arentsminde Cafeteria, men de har besluttet, at opsige deres forpagtning af cafeteriet, nu hvor et nyt eventyr skal udforskes. 1. januar er skæringsdatoen, hvor de siger farvel til Arentsminde Cafeteria. Man kan ikke være alle steder og det er vigtigt at følge en drøm helt til dørs, når muligheden byder sig.

For selvom mange drømme er blevet testet og prøvet af, så har drømmen om egen gårdbutik alligevel været der hele tiden, som den største af dem alle. Og da Torbens og Tinas to store sønner spurgte, om det mon ikke var på tide at indfri den drøm, besluttede Torben Brander sig for, at nu skulle det være.

At være selvstændig er ensbetydende med mange lange dage og derfor har parret også besluttet, at drømmen om gårdbutikken skal være åben to dage om ugen, fredag og lørdag, mens de resten af tiden passer deres almindelige arbejde.

- Det bliver ikke en kæmpe forretning. Det skal selvfølgelig kunne løbe rundt, siger Torben Brander lidt lattermildt, for han forventer såmænd ikke, at butikken bliver en guldrandet forretning.

- Jeg kan godt lide hyggen ved det. Og så kan folk se det kød, de køber - også inden. Køerne går ude på marken ude bagved, fortæller Torben Brander, der dog, trods alt, ikke både har køer og svin.

Han nøjes med at købe svinekødet hos Tican. Men køerne kan man sagtens komme forbi og klappe, hvis man skulle få lyst til at se bøffen i levende live. Torben Brander garanterer, at dyrene har haft et rigtig godt liv - også selvom de ikke er økologiske. For ham handler et godt dyreliv nemlig ikke så meget om det er økofoder, dyrene får, eller ej, men om de er i balance, er glade og får lov til at leve et godt dyreliv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...