På nuværende tidspunkt forventer Brovst Musikforsyning ikke at kunne afholde koncerter før medio marts 2021

BROVST: Brovst Musikforsyning er efterhånden en gammel forening, der er skabt af musikinteresserede folk. Formålet er at udbrede bekendtskabet til rytmisk musik fra hele verden, så som jazz, folk, blues og rock. Det sker gennem koncerter, der oftest afholdes på Skovsgård Hotel. De har været en samarbejdspartner lige siden hotellet startede op i 1992.

Årligt afholdes der her mellem 25 og 30 koncerter.

Det er blevet sværere at samles i større forsamlinger grundet corona, og det har koncerterne lidt under. Men for Brovst Musikforsyning har det handlet om at nytænke frem for at aflyse, så musikken kan skabe glæde i en tid, hvor man har allermest brug for det. De har indtil nedlukningen af Jammerbugt Kommune afholdt koncerter, der har været tilpasset restriktionerne.

De forårskoncerter, der ikke nåede at blive afviklet i, blev i første ombæring flyttet til efteråret 2020. Desværre gør den nye nedlukning af Nordjylland det umuligt at afvikle koncerter resten af året, men foreningen arbejder på højtryk for at finde nye datoer i løbet af foråret 2021.

- På nuværende tidspunkt forventer vi ikke at kunne afholde koncerter før medio marts 2021. Vi håber, at folk vil beholde deres billet. Det har nemlig stor betydning for foreningen, og billetten gælder selvfølgelig til den nye dato. Vi er kede af at må udskyde koncerterne endnu engang, men vi takker for alles venlighed, siger Flemming Kristiansen, der er fungerende formand for både Brovst Musikforsyning bestyrelse og Brovst Musikforsynings Venner.

Når livemusikken ellers kan få lov at fylde, sørger Musikforsyningen for alsidige koncerter for alle året rundt. Det er musikudvalget på 10 frivillige, der sørger for at afvikle koncerterne. Eftersom det er et honorarstøttet spillested, er der visse kriterier, der skal overholdes. Musikken skal være af en vis kvalitet, derfor skal der også være betalende gæster til koncerterne. 120 musikere får Brovst Musikforsyning hvert år honorarstøtte til, 50% kommer fra Kunststyrelsen og 50% fra Jammerbugt Kommune.

Brovst Musikforsyning har tidligere afholdt workshops på skoler flere steder i Jammerbugt Kommune for at eksponere de unge for alternative musikgenre, og hvert år afholder de Global Garden Party og Carls Café. I år er det lykkedes dem at afholde hele tre Garden Partyer.

- Vi gør alt hvad vi kan for at gennemføre koncerterne, og det kan kræve lidt større kreativitet i disse tider, siger Flemming Kristiansen.

Carls Café er et koncept opkaldt efter Carl Christensen, stifteren af Skovsgård Hotel, og til ære for ham, afholdes Carls Café, der er en række intimkoncerter på Skovsgård Hotel både i forår- og efterårssæsonen med plads til højst 50 gæster.

- Vi afholder arrangementer for alle, men det er ikke de unge, vi ser flest af, fortæller Flemming Kristiansen.

Omfanget af musikkoncerterne veksler lige så meget som stilarterne. Normalvis er kapaciteten til koncerterne 180 på stolerækker og stående, og ved borde er det 150 gæster. I 2019 var syv-10 af koncerterne stort set udsolgte.

- Der har ikke været tvivl om, at corona også har ramt live-musikken, siger Flemming Kristiansen.

Derfor har alle koncerter siden corona brød ud i Danmark foregået siddende og antallet af gæster er tilpasset restriktionerne. Grundet nedlukningen af Nordjylland, betyder det desværre, at de koncerter, der skal skabe grundlag for foreningens økonomi, ikke kan afvikles i år.

- De mere festlige koncerter, såsom 4. juledagsballet, plejer at tage det økonomiske bump på vejen for Brovst Musikforsyning, men det kan de desværre ikke i år, siger Flemming.

Musikforsyningen bruger deres egen hjemmeside, nyhedsbrev og andre kommunikationsmidler til at informere om aktiviteterne. Således kan man også blive opdateret om, hvornår det igen bliver muligt at afvikle koncerterne og tilmelde sig.

- Vi håber på folks forståelse og takker for deres tålmodighed. Brovst Musikforsyning siger på gensyn i 2021, afslutter han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...