Nordjyske bands optræder i kulturcentret i Aabybro

Torsdag aften 27. september har det regionale projekt, "Live og Lokalt", åbningskoncert i kulturcenter Jammerbugt i Aabybro. Det bliver endda rigtig lokalt denne aften, med optræden af Freja Lund, som er den ene del af duoen RO. Hun er opvokset i Birkelse og har trådt sine musikalske barnesko på Jammerbugt Kulturskole.

Live og lokalt er et nyt koncertprojekt på den rytmiske musikscene i Nordjylland. Idéen bag projektet er at præsentere nordjysk originalmusik for publikum.

Alle koncerter gennemføres med det samme band, der er sammensat til lejligheden og leverer professionel backing til artisterne. Bandet ledes af guitarist, sessionmusiker, komponist og underviser Ole Albrechtsen samt Klaus Thrane, trommer/percussion og Peter Parmo, bas. Desuden er de to sangskrivere Katrine Schmidt og Line Gade med på hele turen.

Duoen Ro er et forholdsvis nyt singer/songwriter projekt med sanger og pianist Freja Lund og guitarist Magnus Andersen. Freja er opvokset et par kilometer fra den lille landsby Birkelse, nær Aabybro. Magnus tilbragte sine første leveår i Vejgård, hvorefter han og familien flyttede til Storvorde.

Deres veje mødtes på Aalborg Katedralskole, da de startede i samme gymnasieklasse i 2013. De begyndte at skrive musik sammen efter gymnasiet, og bor nu sammen i en lejlighed på Vesterbro i Aalborg.

Musikken, der danner grundlag for Ro, tager inspiration både fra Frejas poppede tilgang til sangskrivning, samt Magnus musikalske udgangspunkt, som har rødder i det progressive univers. I mødet mellem disse inspirationskilder skabes et stemningsfuldt lydbillede med tekster, der omhandler situationer, mennesker kan befinde sig i.

SIRO er en nordjysk duo bestående af Silje Lund Nørgaard (Opvokset i Aalborg og Asaa) og Rosa Line Mustall Christensen (opvokset i Ålbæk og Frederikshavn) på henholdsvis 19 og 17 år.

De seneste fire år har de udviklet sig fra at være primært singer/songwriter til at lave musik, som bevæger sig i en forgrening af pop, der kendetegnes ved leg med vokalarbejde og twist af elektroniske elementer.

I maj udgav de deres første EP "Growing" på 7 numre, som underbygger gennemgående følelser og udvikling som unge mennesker i de år, de har spillet sammen. Duoen ønsker at vise, at det er okay at være et voksende menneske med fejl - ikke et statisk pragteksemplar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...