De 11 friske damer har i år fremstillet 600 glas af den populære julevare, fortæller Anna Imer fra klubben

FJERRITSLEV: Nu er Lions Vesterhavsfruerne - altså den lokale kvindeafdeling af Lions Club’erne - klar med årets julesennep, fortæller Anna Imer fra klubben. De 11 friske vesterhavsfruer var sidst i oktober samlet på Fjerritslev Skole for i skolekøkkenet at producere årets julesennep, som udover sennepsfrø bl.a. indeholder honning, brun farin og whisky. Opskriften er ”næsten” en hemmelighed, for der er kun nogle få af vesterhavsfruerne, som kender den nøjagtige opskrift, og de holder den tæt ind til kroppen.

- Vesterhavsfruernes julesennep er blevet meget populær i lokalområdet, og allerede inden årets produktion var mange begyndt at efterspørge de små glas med det uundværlige indhold til julemenuen. Vi er dog sikre på, at der nok skal være sennep til alle, for vi har produceret omkring 600 glas, som i anledning af julen er pyntet med flotte etiketter samt stykker af julestof på låget, fortæller Anna Imer.

Udover julesennep har Vesterhavsfruerne i november haft travlt med sælge årets skrabekalender, der forestiller et stearinlys, til en pris af 25kr., og pengene fra disse skrabekalendere bliver brugt til at købe julekurve, som borgere i den gamle Fjerritslev Kommune, der har brug for en håndsrækning her til jul, kan ansøge om.

Anna Imer fortæller videre, at da Bryggergården er under renovering, er julehusene i år flyttet til Krotorvet, hvor det vil være muligt at købe julesennep fra Vesterhavsfruernes Julehus, og her vil de hver weekend til og med søndag 20. december desuden sælge julenisser, julestjerner, mistelten, småkager og sidst, men ikke mindst vil det være muligt at købe julelotteri og vinde en gevinst. Mangler nogle julesennep i hverdagene, kan man desuden købe årets julesennep i Super Brugsen og hos Rene’s Vin og Grønttorv.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...