Foreningen Lastbiler for Børn er netop kåret som årets Nordjyske forening. Hos virksomheden Frank Nørager & co i Fjerritslev forstår man godt, hvorfor foreningen modtager anerkendelsen - for foreningen gør en meget stor forskel, fortæller Ditte Nørager.

Lastbiler for Børn kører nemlig ud til sygehuse i hele landet for at lade de indlagte børn opleve lastbilerne, prøve at sidde i dem og lege lastbilchauffører for en dag. Ofte er der også folk, der kører rundt på hospitalsgangene med små fjernstyrede lastbiler. Og det er virkelig noget, der er med til at løfte stemningen på afdelingerne, fortæller Ditte Nørager.

- Det er et fantastisk initiativ, de har taget, for det giver virkelig mening, fortæller hun.

Hos Frank Nørager & co har man også selv haft lastbilchauffører af sted i et optog til, den gang gik turen til Aalborg Universitetshospital, fortæller Ditte Nørager.

Firmaets daværende chauffør, Jens Brix Jensen, kørte sammen med sin kone i to veteranlastbiler fra Frank Nørager til hospitalet for at give børnene en god oplevelse - og det var også en rigtig god oplevelse for chaufføren og hans kone, fortæller Ditte Nørager.

Årsagen til, at firmaet ikke deltager oftere, skyldes ene og alene, at der er voldsom rift om at være med til at levere lastbilerne til de arrangementer, der holdes.

- Der er jo kun plads til et vist antal lastbiler ved sygehusene, fortæller Ditte Nørager, der er glad for, at det netop er tilfældet.

- At børn kan få lov til at komme ind og sidde i en lastbil og prøve at trykke på nogle knapper er jo en lille ting for os. Men det er en stor ting for dem, fortæller hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...