Holdet bag Vester Thorup Højskole bød lørdag aften på gratis koncert i vandkanten med bandet Ganger. Gratis fordi den var finansieret af regeringens coronarelaterede Højskolepakke.

- Vi fik mulighed for at give noget til lokalsamfundet og turisterne, og vi elsker at arrangere den slags i samarbejde med dem, der bor her, fortæller højskolelærer Carsten Theede.

Skønt billetterne var gratis, havde højskolen bedt om tilmelding, og da godt hundrede havde sikret sig en billet, lukkede man for tilmelding. Alligevel var der omkring to hundrede glade publikummer, der nød musikken og stemningen i det dejlige sommervejr, for stranden er jo offentligt område.

Allerede om eftermiddagen gik bandet i gang med at sætte instrumenter op og lave lydprøver, så ikke mindst turisterne fik øjnene op for, at der skulle ske noget sjovt og usædvanligt på kutteren.

Om baggrunden for arrangementet fortæller højskolelærer Carsten Theede.

- Vi vil så gerne vise det hele frem og få flere til Thorupstrand, og gerne med lidt alternative tiltag – derfor dette med at få et lokalt band op på en lokal fiskekutter. Højskolen skal ikke være en osteklokke, men en del af lokalsamfundet. Her arbejder vi for eksempel sammen med Per Spilmand om at låne et kraftstik, med Kystfiskerlauget om at låne kutteren Hebron og med Janni, der har Thorupstrand Fiskehus om at holde aftenåbent, så folk kunne købe mad og drikke der.

Bandet, Ganger, er på vej frem. De skal i løbet af efteråret blandt andet spille både på VEGA i København, på Musikhuset Posten i Odense og på Spillestedet Harders i Svendborg – og ikke mindst fordi de er ambitiøse, havde højskolen valgt dem.

Om deres musik siger Carsten Theede.

- Det er drømmende pop-rock med elektroniske elementer, og de har et finurligt tekstunivers med mange lag – det er let at gå til, men der ligger noget under overfladen.

Ifølge Carsten Theede var lørdagens koncert en prototype-test, forstået på den måde, at den kunne være den første af en række lignende koncerter. Det vellykkede arrangement gav i hvert fald højskolefolkene blod på tanden til at gå videre ad den vej.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...