En alsidig, spændende og udfordrende udstilling, når Øland i weekenden 25.-27. september indbyder til ”Kunst på Øland” for sjette gang

Publikum kan glæde sig til en alsidig, spændende og udfordrende udstilling, når Øland i weekenden 25.-27. september indbyder til ”Kunst på Øland” for sjette gang. 23 anerkendte kunstnere viser værker inden for maleri, skulptur, akvarel, grafik, keramik, smykker og foto.

Udstillingens arrangører - Karen-Margrethe Lauridsen og Lise Nielsen - glæder sig over, at det også i år er lykkedes at skabe en udstilling på højt niveau, og de føler sig sikre på, at der vil være mange gode oplevelser for de besøgende.

De tilføjer, at der er truffet forholdsregler, så udstillingen kan afvikles uden risiko for coronasmitte, forudsat selvfølgelig at publikum følger reglerne.

Maleren Lars Kalmar Kastanje, Grenaa, viser malerier med akrylfarver og japanspapir, hvor han har udviklet sin helt egen teknik. Hans billeder er påvirket af omgivelser og opdigtede fænomener, og udtrykket er fantasi og humor. Hans malerier opbygges lag på lag, med skiftevis maling og papir, så han opnår en stoflighed, som kan vise den samme farve stærkt nuanceret. Derudover er der i hans ofte abstrakte former et virvar af farver som på en palet, der slutter med at omfavne selve motivet.

Kirsten Brøndum, Frederikshavn, udstiller sin version af modernistisk klassiske motiver, form- og farvemæssigt meget smukke billeder, som har fået følgende ord med på vejen af kunsthistoriker Anne Lie Stokbro: ”I Kirsten Brøndums landskaber erstatter farveforløb og linjer den traditionelle rumillusion, og motivet breder sig tydeligt op ad på fladen frem for ind ad i et fiktivt billedrum. Fornemmelsen af nær og fjern ophæves af og til i spejlinger af enkelte elementer, og den ensartede penselskrift over hele billedfladen understreger flade frem for rum og pointerer, som et modernistisk værk skal, at det malede er selve værkets kerne.”

Som repræsentant for den yngre generation af kunstnere deltager bl.a. Anders Børgesen, Aalborg, kendt fra DR’s malekonkurrence ”Danmarks Bedste Portrætmaler”. Han udstiller både maleri og keramik. Denne gang bliver hans meget grundige og virkelig flotte keramiske værker dominerende.

Udstillingens øvrige malere er Grethe Maurseth, Aalborg, Jytte Dunck Pedersen, Silkeborg, Anette Andersen, Skanderborg, Jes Vestergaard, Brønderslev, Lisbeth Gjøtz Fast, Aalborg, Malene Kløve, Århus, Asbjørn K. Jensen, Aalborg, Kjeld Jørgen Jensen, Hobro, Torben Mersholm, Hjallerup, og Ole Skov Thomsen, Nørresundby.

Hans Henrik Strehle, Halvrimmen, er eneste udstiller fra nærområdet. Han viser uhøjtidelige og sprælske grafiske collager produceret som unika kvalitetsprint. Akvarel er repræsenteret ved kunstnerne Anja Christensen, Højbjerg, og Anne Mette Daa Natorp, Højbjerg.

”Kunst på Øland” får også besøg af Tao Lytzen og udstillingsbussen fra PixlArt i Østervrå, der betegnes som verdens første digitale udstillingshal for fotografi. Og fotograf Flemming Rask, Silkeborg, udstiller et udvalg af sine eksperimentelle og manipulerede billeder.

Jette Nørregaard, Ebeltoft, viser smykker, skulpturer, skåle og billeder fremstillet af håndlavet papir i kombination med f.eks. træ, metal, guld, sølv, kobber og zink. Genbrug og fundne ting i naturen indgår også i hendes arbejder.

Smykkeinteresserede kan glæde sig til smukke ringe, halskæder og øreringe af Skødstrup-kunstneren Kirsten Bak. Hun er uddannet på den tyske designskole FH i Trier for ædelstene og smykker, og hun har vundet Håndfuglen fra Danske Kunsthåndværkere og Innovationsprisen på den internationale smykkemesse Inhorgenta i München.

Torben Klostergaard, Hornslet, og Søren Friis, Hirtshals, udstiller bronzeskulpturer.

Endelig viser skulpturel keramiker Kirsten Holm Nielsen, Aarhus, håndmodellerede skulpturer brændt i elovn ved høj temperatur, så de kan stå både ude og inde. Glasuren er lagt på og brændt i mange omgange for at frembringe et unikt udtryk.

”Kunst på Øland” finder sted i Øland Medborgerhus og åbner fredag 25. september kl. 18 med ferniseringstale af litteraturanmelder ved NORDJYSKE Stiftstidende, Anne Skov Thomsen, Aarhus. Den musikalske underholdning leveres af jazztrioen Blue Cats.

Udstillingen har følgende åbningstider: 25. september kl. 18-20 samt 26. og 27. september kl. 11-17.

Nærmere på: www.kunstpåøland.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...