Kunstudstilling skal markere Svinkløv Badehotels genåbning

HAN HERRED: Styregruppen bag det lokalhistoriske projekt, Kunsten i Han Herred, planlægger sin tredje kunstudstilling. I løbet af projektets to første år har der været velbesøgte udstillinger i Fjerritslev Kirkecenter om Aggersundbroens 75-års jubilæum samt som minde om to markante Han Herred-malere, Anders Norre og Poul Eje.

Denne gang stiler gruppen mod at kunne bidrage til festlighederne omkring Svinkløv Badehotels genåbning i forsommeren 2019. Temaet vil være Svinkløvmalerne med fokus på en række anerkendte kunstnere, der fra slutningen af 1800-tallet og frem til midten af 1900-tallet lod sig tiltrække af lyset, havet og den store natur og samtidig kom i nærkontakt med egnens befolkning, som nysgerrigt fulgte med i disse fremmedes gøren og laden.

Som første fase af planlægningen inviterer Lokalhistorisk Samvirke for Han Herred til et stormøde for alle interesserede i Tinghuset onsdag 31. oktober. Alle fra øst og vest i Han Herred er velkomne, understreger styregruppen.

Håbet er, at mange vil bidrage med oplysninger om kunstnerne. Hvem var de, hvor indlogerede de sig, hvad malede de, og hvor findes deres billeder i dag? Nogle af Svinkløvmalerne som Knud Larsen bosatte sig i området gennem en længere årrække, og andre satte sig spor i form af malerier, der i dag ses i kirkerne som Anna E. Munchs altertavle og Johannes Wilhjelms store vægbillede i Hjortdal Kirke.

Styregruppen med formand Herdis Lau. Nielsen, Skræm, i spidsen ser ikke mindst frem til at høre fra privatpersoner, der vil udlåne billeder til udstillingen eller formidle kontakt til andre indehavere af malerier.

Styregruppen tæller også Anne Grethe Kolstrup, Fjerritslev, Flemming Ranch, Gøttrup Strand, Jytte Nielsen, Museum Thy, Lillian Nøhr, Gøttrup Strand, Lone Olsen, Kirsten Kjærs Museum, Peter Eigenbroth, Fjerritslev, Rita Rendow, Fjerritslev, og Ejgil Bodilsen, Fjerritslev.

Henvendelser kan også ske til Lokalhistorisk Arkiv Fjerritslev og Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...