Bolig: Projektet med at etablere et sted for både kunstnere og gæster i den ejendom, der tidligere rummede en købmandsbutik, kan dermed bliv realiseret

Foreningen KreativitetsHuset i Lildstrand fik i juli dispensation fra lokalplanen for Lildstrand af Thisted Kommune og efter fristen for at gøre indsigelser mod dispensationen var udløbet, trådte købsaftalen i kraft med ejerne af ejendommen.

- Vi har nu bevist, at vi i Foreningen KreativitetsHuset i Lildstrand ved fælles hjælp kom i mål med at købe den gamle købmandsejendom. Nu skal vi videre, fortæller formanden for

foreningen, Hanne Marie Kværndrup.

KreativitetsHuset i Lildstrand er et resultat af to udviklingsværksteder, der i 2017 blev gennemført af Hawboernes Forening i Lildstrand i samarbejde med tre professorer fra RUC. Den 10. april 2018 blev Foreningen KreativitetsHuset i Lildstrand stiftet med en bestyrelse af lokale ildsjæle fra Lildstrand og Frøstrup området og som repræsenterede både sommerhusejere og fastboende.

Siden blev der arbejdet intenst med at skaffe midler til at købe ejendommen på Strandvejen og huset er købt og betalt med 900.000 kroner, som blev skaffet fra fonde, Thisted kommune, private sponsorer og ikke mindst ved et succesrigt salg af Folkeaktier.

I dag er 110 personer foreløbigt Folkeaktionærer og medlemmer af Foreningen KreativitetsHuset i Lildstrand og repræsenterer mere end 75 hustande i lokalområdet.

Hanne Marie Kværndrup glæder sig over, at huset nu er købt, men ved også, at der stadig mangler en del arbejde:

- Vi skal renovere og ombygge den gamle købmandsejendom i Lildstrand til et fantastisk hus, hvor kreative sjæle kan bringe naturen ind i det kreative rum. Vi skal bygge værksteder, kursuslokaler, kunstnerbolig, toiletter/badeværelser og værelser. Et inspirerende miljø, hvor mennesker og kunsten kan mødes - voksne og børn - et sted, hvor kursister, cykel- og vandreturister kan leje værelser og hvor indtægten går til husets drift.

Seks lokale kunstnere donerede hver et kunstværk, som blev trykt på en af de limsten, som tidligere blev hugget eller savet ud af Bulbjerg og brugt til at bygge huse med på egnen. Stenene blev signeret og nummereret og er dermed et unika kunstværk.

De blev solgt som en Folkeaktie A for 5.000 kroner, mens Folkeaktie B for 1.000 kroner er en lille tilhugget og nummereret Bulbjergsten i en gaveæske.

Kunstværkerne, Bulbjergstenene og aktiebeviserne udleveres den 26. september kl. 14 -16 ved en sammenkomst i Hawboernes hus i Lildstrand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...