Torsdag eftermiddag 10. september står Kunsten for en familieworkshop

ØREBRO: Ørebroskolen har fået tildelt Jammerbugt Kommunes andel i det treårige projekt hos Kunsten i Aalborg, der er støttet af Nordea-fonden.

- Det er et meget spændende projekt, siger skoleleder Dorte Elmholdt Smidt, som fortæller, at skolen torsdag 10. september kl. 15-18 holder en workshop på skolen for hele familien.

- Det er et storstilet projekt, der skal sætte turbo på børns kreativitet, og det ruller bogstaveligt talt ud i hele Nordjylland. Over de kommende år besøger Kunsten 15 lokalsamfund, og Ørebroområdet har været heldig at få del i dette projekt, forklarer skolelederen videre og fortæller, at først har børnehavens ældste børnegruppe og skolens 3.-4. klasser haft besøg af kunstnere og formidlere fra Kunsten:

- De havde pakket en lastbil med kunstværker, materialer og scenografier. De formidlede kunst på en nærværende og engagerende måde med stort udbytte for børnene. I børnehavegruppen blev der bl.a. arbejdet med former og farver, mens de lidt større elever i 3.-4. klasse skulle lave en bookball af materialer fra gamle bøger.

I den forløbne uge har børnehaven og skolens elever så været på et tretimers workshopforløb på Kunsten i Aalborg:

- Her kom de helt tæt på nogle kunstværker og fik selv mulighed for at udfolde sig kreativt. De fik hands-on-oplevelser med kunst og kreativitet og opdagede glæden ved egen skaberkraft, fortæller Dorte Emholdt Smidt og fortsætter:

- I den kommende uge (uge 37) har skolen tre temadage for alle elever om kunst. Det slutter med en familieworkshop, som Kunstens team også står for. Der er lagt op til en spændende, kreativ eftermiddag, hvor børn og voksne kan opleve kunsten med egne sanser.

Workshoppen bliver afviklet i mindre grupper. Projektet var oprindelig planlagt til afvikling i juni og skulle slutte med en stor begivenhed, hvor også lokalsamfundet skulle inviteres til workshop, men her kom coronakrisen forstyrrende ind.

Den allersidste del af projektet er en workshop for lærere og pædagoger, hvor der sættes fokus på kreativitet og kreative processer og metoder i undervisningen.

- I Ørebro er vi meget glade for, at det er blevet muligt at gennemføre forløbet her i september, selv om der er sket nogle ændringer i forhold til det oprindelige projekt, siger Dorte Elmholdt Smidt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...