Også denne sommer har en flok kunstglade børn kunnet hygge sig, lære mere og udfolde deres talent på sommerkunstskole på Bratskov.

Der har været mulighed for at prøve en række kunstformer af, så der var lidt for enhver smag, og i alle grupper har der været tale om spændende læringsforløb, der har givet børnene nye indsigter og teknikker at arbejde videre med.

I gruppen, der har arbejdet med ”Kunst & Design”, har billedkunstner Kathrine van Godt været underviser med maling og pensler. Designer og tekstilhåndværker Birgitte Skov Sanden har inspireret og lært fra sig om en opgave, der går ud på, at hvert barn skulle lave en ”fortælleskammel”.

Her har børnene lært at arbejde med deres kunstneriske udtryk i flere dimensioner og at lade fantasien få frit løb.

En anden flok børn havde meldt sig til ”Vi bygger”, hvor billedkunstner Jesper Olsen har inspireret børnene til at bygge kæmpemonstre i flamingo. Også her er man startet fra bunden med at lave fælle skitser på papir, børnene har derefter tegnet videre på hinandens tegninger, så der er udviklet en fælles idébank, ligesom de også har brugt parken omkring Bratskov for at undersøge, hvordan naturen kan komme ind som udgangspunkt og inspiration.

Inden de store monstre i flamingo skulle bygges, har børnene lavet små modeller – så de har også fået en idé om størrelsesforhold og om hvordan man helt bogstaveligt kan gå fra en idé til det store værk.

Men også fysisk kunstudfoldelse var på programmet som en tredje mulighed: danseinstruktør og koreograf Birgitte B. Nielsen har lært fra sig og taget børnene med på sjove og anderledes danseoplevelser.

I alt 51 børn i alderen 6-12 år har haft fornøjelse af sommerkunstskolen, som sluttede af med åbent hus med fernisering og fremvisning af ugens arbejde for forældre, bedsteforældre og søskende fredag eftermiddag.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...