Fokus på ældre, flygtninge og ledige

JAMMERBUGT: Dansk Boldspil-Union og Jammerbugt Kommune er gået sammen om en række projekter, der med fodbold som virkemiddel skal give en række borgere et bedre liv.

DBU, kommunen og fodboldklubber i området har tidligere holdt møde om, hvordan de kan arbejde sammen i en velfærdsalliance, og det er nu mundet ud i en række konkrete målsætninger, som Kultur-, Fritids- Og Landdistriktsudvalget nu har sagt god for.

Et af projekterne er at øge integrationen ved at tilbyde en uddannelse som fodbolddommer til indvandrere og flygtninge i samarbejde med DBU og integrationsområdet. Klubberne oplever nemlig, at der er mange flygtninge og indvandrere i kommunen og vil gerne gøre en indsats for at få dem med i klubberne.

Kurset er tilpasset kravene i kommunens sprogundervisning, og deltagerne vil udover sproglige få nye sociale kompetencer.

Efter dommeruddannelsen kobles de nye dommere sammen med erfarne dommere fra den lokale dommerklub.

Desuden skal de gøres mere for motionsfodbolden for ældre, da også klubberne mærker den stigende gennemsnitsalder i Jammerbugt.

Målgruppen er borgere i alderen 60 år og ældre, der savner fællesskab og motion i hverdagen. Fodbold er ”god medicin” for helbredet, men også for det socialt velvære og skaber fællesskab, som mange kan få fordel af.

Forløbet indeholder motionsfodbolduddannelse målrettet tovholdere og klubudvikling med fokus på at bygge bro over til klubbens frivillighedskorps.

Endelig skal ledige i gang med at træne fodbold.

Fodbold og fællesskab er en mulighed til at give ledige glæden og troen på egne evner tilbage. Formålet med projektet er at udvikle og gennemføre et 13 ugers forløb med kombineret fodboldtræning og virksomhedspraktik.

I løbet af de 13 uger vil der være to gange tre timers fodboldtræning med indlagte kurser, der er med til at styrke de unges kompetencer, og fire til seks uger inde i forløbet starter de unges virksomhedspraktik, samtidig med at de forsætter med at deltage i de ugentlige træninger.

DBU´s erfaringer viser nemlig, at et forløb med en fast hverdag med fokus på kost, motion og fællesskab kan være med til at skabe energi og overskud hos ledige. Kobler man det sammen med det netværk, de kan skabe ude i klubberne, samt de nye kompetencer, de kan tilegne sig igennem kurser, så har de ledige mulighed for at tage store skridt og komme nærmere på job og/eller uddannelse.

Dette projekt skal føres ud i livet i samarbejde med beskæftigelsesområdet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...