Udstykning: To lokale med tæt tilknytning til Fjerritslev har overtaget stor sommerhusudstykning i Slettestrand

Tilbage i midten af nullerne blev et stort areal på tværs af Slettestrandvej mellem Hjortdal og Slettestrand udset til sommerhusudstykning.

Lokalplaner blev færdiggjort i Fjerritslev Kommune, og på den ene del af arealet poppede der de kommende år sommerhuse op.

Men finanskrisen bremsede udviklingen, og et grønt areal på 4,6 hektar har siden stået uberørt hen. Grunden er nu kommet på private hænder, da Susanne Skjødt, og Henrik Thorlacius-Ussing i fællesskab har erhvervet stykket mellem Højgaarden og Galleri Lien.

- Vi sad en dejlig sommeraften tæt på grundene i Henriks sommerhus på Lien og nød den flotte udsigt, der jo er kendt fra naturscenerne i ”Badehotellet” og talte om, at arealet var sat til salg som et samlet område, fortæller de.

Nu håber ejerne, der begge har dybe rødder i Fjerritslev-området, at gennemføre udstykningen til omtrent 20 sommerhusgrunde.

- Vi håber, at det kan blive attraktive grunde, hvor folk vil bygge et godt hus. Det kan blive med snoede veje ind, så naturen kommer til sin ret, fortæller Susanne Skjødt.

I øjeblikket tyndes der ud på arealet, men det er planen at beholde meget af beplantningen og plante ekstra efterfølgende, så grundene bliver unikke og får sit eget præg.

- Det kan hurtigt blive ucharmerende, hvis det hele er ens. I stedet vil vi udnytte kuperingen og kigge på, hvor der kunne placeres huse på nogle større naturgrunde, uddybder hun.

Grunden er købt af svenske Handelsbanken, der overtog stykket uden at udvikle videre på arealet.

Stykket mellem Hjortdal og Slettestrand går mod vest ud til Slettestrandvej og ligger inden for den såkaldte kystnærhedszone.

Med omkring en kilometer til havet og et stenkast til Lien fangede placeringen de nye ejeres interesse.

- Området har så mange kvaliteter, at det kalder på naturgrunde og kvalitetshuse i pagt med naturen, siger Susanne Skjødt.

Den gamle lokalplan tillader op mod 30 grunde på mindst 1200 kvadratmeter. Nu er ejerduoen i dialog med Jammerbugt Kommune om at ændre på udgangspunktet for sommerhusgrundene, da de blandt andet forestiller sig knap så mange grunde med mere plads.

- Vi tænker, at det bliver færre grunde, men bedre grunde. Området er tjent med grunde, hvor man kan udnytte naturen og få plads til nogle større sommerhuse, siger hun.

Susanne Skjødt og Henrik Thorlacius-Ussing håber på at gennemføre udstykningen til det punkt, hvor der er byggeklare grunde. Projektet forventes at blive gennemført i etaper.

- Vi har fået en mulighed for at have stor tålmodighed. Vi kan tillade os at tage os god tid og gøre det rigtige, slutter hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...