Jammerbugt Kommune opretter et nyt autismetilbud i Halvrimmen for fortsat at kunne tilbyde målgruppen et dagtilbud i deres hjemkommune.

Jammerbugt har i mange år har haft et samarbejde med Autismecenter Nord-Bo, men på grund af en omstrukturering hos Nord-Bo skulle cirka 25 af kommunens borgere, der er tilknyttet Jobcenter Jammerbugt, flytte til Aalborg Kommune, og det gav anledning til at sætte fokus på et kommunalt autismetilbud lokalt i kommunen.

- Jeg vil gerne kvittere for samarbejdet med Nord-Bo, som har fungeret godt. Men da flere af vores borgere skulle flytte ud af kommunen, valgte vi at se på, hvordan vi fortsat kan sikre borgerne et dagtilbud i Jammerbugt Kommune, så de fortsat han være i nærheden af deres hjem og vante omgivelser, det har stor betydning. Og det er lykkedes med det kommunale autismetilbud på Halvrimmen Skole, siger borgmester Mogens Chr. Gade.

Det nye tilbud starter 1. maj i år, og de borgere, som skal starte i kommunens nye tilbud, har fået besked.

I dagtilbuddet vil der både være tilbud til borgere tilknyttet jobcentret, borgere i beskyttet beskæftigelse og generelle aktivitetstilbud.

Samtidig starter Jammerbugt Kommune et samarbejde med lokale virksomheder om indsatsen, da det er hensigten, at en stor del af den beskæftigelsesrettede indsats gerne skal gennemføres i samarbejde med lokale virksomheder.

I tilknytning til autismetilbuddet i Halvrimmen har Jammerbugt Kommune ansat en kommende afdelingsleder. Det er Andreas Overgaard, der har ti års erfaring som leder på netop Autismecenter Nord-Bo.

- Jeg er ualmindelig tilfreds med, at det er lykkes Jammerbugt Kommune at tiltrække en kompetent og erfaren leder til tilbuddet. Det giver et grundlag for høj faglighed og en stabilitet for de borgere, der skal flytte, siger Jannie Knudsen, sundheds- og arbejdsmarkedschef.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...