Lørdag den 19. januar kl. 15 er der fernisering på en udstilling med værker af Katrine Winther.

Katrine Winther døde i 2002 og det er hendes familie, der har samlet skulpturer, malerier og grafik til den unikke udstilling, som inden længe kan opleves i Kino.

Katrine beskæftigede sig med tegning, modellering og farver helt fra den tidlige barndom. Med denne interesse og med inspiration fra en dygtig billedkunstlærer på Vesthimmerlands Ungdomsskole, valgte hun at gå på “den frie ungdomsuddannelse” efter 9. klasse. Det var en nu ophørt 3-årig ungdomsuddannelse, hvor de unge havde stor indflydelse på uddannelsens indhold. Katrine Winther valgte at dygtiggøre sig indenfor billedkunst i bred forstand.

Hun gennemførte to årskurser på Aalborg Kunstskole; en almen linje og en speciallinje i arbejde med grafik. Efter uddannelsen i Aalborg blev Katrine optaget på en uddannelse som kunstgrafiker i Firenze.

Hun nåede desværre ikke at færdiggøre uddannelsen, idet hun døde efter ca. et års ophold på skolen.

På udstillingen har familien fortrinsvis taget billeder med fra perioden på Aalborg Kunstskole og fra opholdet i Italien.

Ved ferniseringen vil Katrines storebror, Christian Winther, sammen med vennen Christian Glass, spille et par numre fra det anmelderroste album, Wintherlyd, han udgav i 2015 - et album, hvor flere numre berører det savn og den sorg, han oplevede efter sin søsters død.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...