HIP-HIP: Fjerritslev Kino fejrer i år 30 års fødselsdag og inviterer på gratis popcorn, film og hygge for alle aldre samt udstilling om Kinos historie

Onsdag den 8. maj slår Fjerritslev Kino dørene op til et brag af en fødselsdagsfest - og alle er inviteret med til gratis film og masser af hygge.

Til børnefilmene serveres en lille pose gratis popcorn, så der bliver kræset ekstra meget om de mindste.

Om formiddagen viser Kino to forestillinger for børnehavebørn med filmen: ”Pjuske flyver fra reden”, der handler om en lille kylling fra Island, der ikke får lært at flyve, inden hans familie migrerer sydpå til efteråret, og han bliver derfor efterladt på øen. Pjuske beslutter sig for at krydse øen i håb om at nå den mystiske Paradisdal, hvor det aldrig bliver vinter. På rejsen lurer mange farer, men den lille kylling bliver heldig-vis også gode venner med den halvskøre kæmpefugl Giron. Det skæve makkerpar må nu overleve den arktiske vinter og onde fjender som rovfuglen Dyster, så Pjuske kan blive genforenet med sine elskede til foråret.

Om eftermiddagen vises to forestillinger med ”Den eventyrlige park” for 0. klasse og opefter. Her møder vi June, som er en optimistisk og fantasifuld pige, der opdager en utrolig forlystelsespark kaldet ”Den eventyrlige park”, som er skjult i skoven. Parken er fuld af fantastiske forlystelser og dyr, der kan tale. Men parken trænger til en gevaldig istandsættelse. June opdager dog snart, at parken kommer fra hendes egen fantasi, og at hun er den eneste, der kan fixe parken. Sammen med de utrolige dyr, skal June redde det eventyrlige sted og bringe magien tilbage til parken.

Om aftenen vises forestillingen: ”Gøg og Gokke” for voksne. Den handler om Oliver Hardy og Stan Laurel, som helt tilbage i stumfilmens tid blev verdenskendte for deres komiske slapstick og herlige barnlige optrin. Det er dog ikke kun deres fantastiske komiske talenter, instruktør Jon S. Baird har fokuseret på, men også årene efter de to komikeres imponerende karriere. Filmen er en gribende beretning om deres problematiske venskab og arbejdsmæssige fællesskab. Da duoen forsøger at genstarte karrieren med en turné til efterkrigstidens Storbritannien, viser det sig, at de ikke nyder den samme popularitet, som de tidligere gjorde i biograferne. Spørgsmålet er, om denne rejse vil blive Laurel (Gøg) og Hardys (Gokke) svanesang?

Ud over de spændende film, som bliver vist ganske gratis, er der også mulighed for at opleve den fantastiske rejse, som ligger bag det, der er Fjerritslev Kino - lige fra den allerførste biograf til fortællingen om det stærke korps af frivillige, der i dag sørger for, at borgerne i Fjerritslev har mulighed for at sætte sig i de bløde biografsæder og opleve alt lige fra formidabel opera over berigende universitetsforelæsninger til disneyfilm og film, der kun vises i udvalgte biografer. Billederne fra årene, der er gået, vil kunne betragtes, lige som historien om ildsjælene bag bliver rullet ud i Kinos

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...