Forfatteren har netop modtaget Kronprinseparrets Kulturpris

FJERRITSLEV: Kim Leine, der netop har modtaget Kronprinsparrets Kulturpris 2018, tager på turné på de nordjyske biblioteker i starten af 2019. Rundturen sker som opvarmning til Ordkraft 2019, der afholdes 11. til 13. april i Nordkraft i Aalborg, og forfatteren gæster i dén forbindelse Fjerritslev Bibliotek mandag 21. januar klokken 19.

Danmarks Ord- og Litteraturfestival, Ordkraft, er i fuld gang med at tilrettelægge programmet for festivalen. Temaet for festivalen er kærlighed, og kærligheden kommer også til at være gennemgående i opvarmningsturnéen, når Kim Leine besøger regionens biblioteker i begyndelsen af 2019.

Kim Leines forfatterskab kredser om mennesker, der er kastet ind i barske livsbaner præget af misbrug og flugt. Men hvad med kærligheden? Kan den trives under så barske forhold, og hvordan får han arbejdet den med ind i de mørke universer?

I sit oplæg på Fjerritslev Bibliotek fortæller Kim Leine om den danske kolonisering af Grønland, som fylder så mærkværdigt lidt i historiebøgerne, og om hvordan vi efter hans mening bør udskifte vores skyldfølelse over for Grønland med en større viden om hvad der rent faktisk skete.

Til arrangementerne vil publikum også få mere at vide om Ordkraft 2019, tankerne bag og ikke mindst sidste nyt om programmet.

Det er meget vigtigt, at man tilmelder sig arrangementet, da der er begrænsede pladser. Tilmelding kan ske enten på bibliotekets hjemmeside eller direkte på Jammerbugt Bibliotekerne.

Kim Leine er født i Norge, men flyttede som teenager til Danmark, hvor han uddannede sig til sygeplejerske. Efter sin uddannelse i Danmark flyttede Kim til Grønland, hvor han boede i 15 år, men vendte i 2004 tilbage til Danmark, og debuterede i 2007 som forfatter med bogen ”Kalak”.

Kim Leine modtog både De Gyldne Laurbær og Nordisk Råds Litteraturpris for ”Profeterne i Evighedsfjorden”.

Nyeste skud på stammen er romanen ”Rød mand/sort mand” fra 2018, der er en stor fortælling om koloniseringen af Grønland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...