Verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d´Or er netop afsluttet, og den danske kok Kenneth Toft-Hansen vandt guld.

På podiet kunne Kenneth Toft-Hansen ikke undgå at fælde en lille glædeståre - for det er ganske unikt at stå på sejrsskamlen til den mest præstigefyldte konkurrence i verden for kokke - samtidig havde forløbet op til Bocuse d’Or også budt på helt unikke oplevelser, da Kenneth og Louise Toft-Hansen netop ugen forinden var blevet forældre til en lille dreng.

Louise Toft-Hansen og parrets nyfødte søn var dog ikke med i Lyon, hvor konkurrencen bragede af sted i sidste uge. Til gengæld var der stærk opbakning fra danske fans, der med rød-hvide farver sørgede for at heppe Kenneth Toft-Hansen og hans kolleger godt på vej.

Der var spænding til det sidste, og mange lande var spået en plads på podiet. Danmark var blandt favoritterne sammen med Norge, Sverige, Japan, USA og værtslandet Frankrig.

Men Kenneth Toft-Hansens to retter var overlegne, så dommerne var ikke i tvivl om at Danmark endnu en gang måtte på vinderpodiet. Det er 6. gang, at Danmark står på podiet og modtager en medalje til Bocuse d’Or.

- Det er et øjeblik jeg har ventet længe på og kæmpet hårdt for, så det er fantastisk at stå her nu. Jeg har arbejdet intensivt siden september sidste år, og jeg følte dagen igennem i køkkenet en sikkerhed om at jeg ville lykkedes med alle detaljer. Det gjorde vi. Vi ramte et godt niveau, og der var ingen overraskelser. At det hele klappede i køkkenet, skyldes ikke mindst min fantastiske assistent Christian Wellendorf. Han fik fuldt fortjent prisen som bedste ’commis’! Han har givet det alt, han har i sig, og har evnen til bevare roen under det store pres, siger Kenneth Toft-Hansen.

Den mest vindende Bocuse d’Or kok gennem tiden er danske Rasmus Kofoed, og han har siden efteråret været med i køkkenet som coach for Kenneth.

- Det har været et kæmpe privilegie at have haft Rasmus med i køkkenet. Jeg har ikke kunne ønske mig en bedre samarbejdspartner at spille bold op ad. Rasmus har været en kæmpe støtte, og han har troet på mig fra starten, fortæller Kenneth Toft-Hansen.

Kenneth deltog i konkurrencen med følgende menu: Tallerkenretten ’Nature’; ’Chartreuse’ med østers, muslinger og grøntsager, puntarelle & agurk, spirer og tørret æggeblomme, grønt æble, rygeost og estragon, cremede muslinger med blomkål og tang

Fadretten ’Winter Flora Danica’; kalvekam med brisler, enebær, persille & citron, selleri-’ben’, Vesterhavsost og sprød jordskok, rose af hybenroseeddike og rødbede med brunede løg og stegt kalvefedt, mosaik med cremede vilde svampe og persillestængler, friskt æble og glaskål, estragon, rygeost og snegleæg, kalvefond med brunet smør, syltede ramsløg og vild timian

Nationalt element: Enebær, vild timian, hybenroseeddike, rygeost & Vesterhavsost

Danmarks næste kandidat til Bocuse d´Or skal findes ved en stor udvælgelseskonkurrence 28. august 2019 i Bella Center Copenhagen i forbindelse med deres store fødevareudstilling Bite Copenhagen. Europamesterskaberne finder sted i 2020 i Tallinn i Estland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...