Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen viser især keramik - hun er i øvrigt tilknyttet SMK og SMK Thy

LILDSTRAND: Med fernisering fredag eftermiddag 28. august og frem til og med søndag 20. september viser Galleri Arte i Lildstrand udstillingen ”Maleri, skulptur & venskab” med kunstnerparret Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen. Galleri holder åbent om eftermiddagen hver fredag-søndag.

Kunstnerparret, der bor i et kunstnersamfund på Gadevangen i Kongens Lyngby, er hele tiden i flow og udvikling, fortæller galleriejer og kunsthistoriker Pier Maria Andersen:

- Det sidste ny er små, meget fascinerende sæbeholdere, som ikke kun er en brugsgenstand, men også meget kunstneriske. Pontus Kjerrman er kendt for sine fabeldyr og mange udsmykninger rundt om i landet. Man kan ikke andet end falde pladask for de fine fabeldyr, der indeholder så meget inderlighed, samtidig med at de har så stærkt et udtryk af følelser, som om de var af denne verden. Figurer med menneskekroppe og heste- og kattehoveder. Fabeldyrene er ikke kun glade og forelskede eller gode venner, men indimellem bliver fabeldyrene jaloux eller uvenner - følelser som også knytter sig til mennesker, siger hun.

Pontus Kjerrman er svensk, født og opvokset i Göteborg, men uddannet 1979-84 på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor han havde sin debut på Kunstnernes Efterårsudstilling (KE) 1981. 1990 giftede han sig med Tine Hecht-Pedersen.

- Hendes keramiske værker er ikke mindre frodige og sanselige. Hun arbejder med en mangfoldighed i materialevalg og usædvanlige sammenstillinger af tingene. Det er spændende udførelser, og man kan måske ane, at den talentfulde keramiker har haft Bjørn Nørgaard som underviser på Kunstakademiet, siger Pier Maria Andersen.

Tine Hecht-Pedersen debuterede 1984 på Charlottenborgs Efterårsudstilling, samme år hun blev optaget på akademiet, hvor hun uddannede sig 1991, og hun tog herefter akademiets studieforløb om teori og formidling:

- Hun er kendt for at være en meget energisk og spændende formidler, bl.a. på Statens Museum for Kunst (SMK) siden 2000, og hun har, siden SMK fik en underafdeling i Doverodde Købmandsgård været værkstedsmedarbejder på børneværkstedet dér, fortæller Pier Maria Andersen.

Nærmere på: www.galleriarte.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...