SPORT: Brovst Rideklub har taget en ny aktivitet til sig, hvor børn rider og springer på kæpheste

Brovst rideklub har taget hul på et nyt kapitel nemlig kæpheste ridning, og de har holdt en afdeling af Dansk Rideforbunds Kæpheste Cup, som er en turnering i kæphesteridning. Det oplyser klubben, der skriver:

- Det hele startede med, at et par forældre sammen med deres heste interesserede børn tog til Han Herred Sportsrideklub for at studere klasserne i kæpheste ridning. Det gav blod på tanden om selv at starte op i Brovst rideklub, hvor et par frivillige forældre fik lavet syv flotte kæphestespring og lørdag 30 maj 2020 var Brovst rideklub klar til at starte første kæpheste træning i spring, dressur og ponygames. Det blev en stor succes for de i alt 19 tilmeldte børn. Vejret var med os og efter træningen var der pølser og brød ved de udendørs dressurbaner. Den store succes fortsatte til anden kæpheste træning, hvor der var tilmeldt 26 super seje kæpheste ryttere.

Formålet med kæpheste cuppen er at introducere børn og unge i alderen 4-16 år til ridesporten på en ny og anderledes måde - og samlingspunktet er rideklubberne. Cuppen tager afsæt i kæphesteridning under ordnede forhold i DRF´s klubber.

- At træne kæphest er ikke blot sjov og rigtig god motion for hesteglade børn og unge. Det er også god træning for motorikken. Ved at ride på kæphesten stimuleres børnenes evne til at løbe, hoppe og koordinere når både skal styre kæphesten og deres ben på samme tid i diverse dressurøvelser eller når de skal springes over forhindringer. Kæpheste ridningen er også med til at sætte fantasien i gang og den mere seriøse ridemæssige tilgang trænes, når der øves rideteori i kæpheste træningen, oplyser rideklubben.

DRF’s Kæpheste Cup løber fra marts 2020 til foråret 2021 og består af en række kvalifikationsstævner samt en stor finale, som afholdes i foråret 2021.

Brovst Rideklubs kæphestetræning i spring, dressur og ponygames er åben for alle - både medlemmer af klubben og ikke medlemmer.

- Kommende træningsdage er lørdag 27. juni kl. 9.00-10.30 i forbindelse med vores ridelejr – alle er velkomne også selv om de ikke deltager i ridelejren. Herefter træner vi lørdag 8. august kl. 10.00-11.30 og lørdag 22. august kl. 10.00-11.30.

DRF Kæpheste Cup afvikles i dressur, spring og ponygames.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...