De gamle julelys er slidt ned, så i år har Brovst Handelsstandsforening samlet ind til anskaffelse af nye julelys

BROVST: Traditionen tro skal Brovst pynte byen op med lys til jul. De gamle julelys er slidt ned, så i år har Brovst Handelsstandsforening samlet ind til anskaffelse af nye julelys. Med stor hjælp fra frivillige, er man allerede i gang med opsætningen af julelys.

Det har ikke været muligt at lave en fysisk indsamling i år, så frivillige har hjulpet med at dele flyers ud i borgernes postkasser, og så har en elektronisk indsamling givet 26.175 kr.

Norlys- og Spar V-fonden samt Lions Club Brovst har støttet projektet med henholdsvis 25.000 kr., 150.000 kr. og 25.000 kr. Tilsammen har private og virksomheder doneret omtrent 50.000 kr. Takket være de mange donationer, er det er lykkedes Brovst Handelsstandsforening at indsamle i alt 400.000 kr. til julelys.

- Vi har investeret i det bedste system på markedet, fortæller handelsstandsforeningens formand, Jens Christian Nielsen, der forventer at lysene skal holde i mange år.

Det er det første IP67-certificerede lyskædesystem, som Brovst Handelsstandsforening nu kan præsentere for byen. Lyskæderne er vandafvisende, og hver fjerde meter kan udskiftes, så fremtidige reparationer vil være overkommelige.

I år vil der i lygtepælene blive fastmonteret julestjerner og wireophæng over Jernbanegade, der er designet til at være modstandsdygtige i regn og blæst.

Som noget nyt, vil det ikke kun være Jernbanegade, der skal stråle af julestemning. Ved indfaldsvejen både i øst og vest skal lygtepælene pyntes. Det store birketræ på torvet skal indhylles i lys, og i rundkørslen fra øst skal der opsættes en julekugle på 4,30 meter i diameter med et ”blødt” lys, som ikke generer bilisterne.

- Vi er glade for den store støtte og interesse, byen har vist, slutter Jens Christian Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...