I Brovst er gudstjenesterne juleaften flyttet til hallen, mens de i Fjerritslev-området gennemføres i kirkerne

HAN HERRED: For mange er julegudstjenesten 24. december en vigtig tradition, hvor familier samles i kirken. Derfor har de lokale kirkesogne arbejdet på højtryk for, at denne tradition kan fastholdes - trods de forskellige restriktioner.

I Brovst vil der som sædvanligt blive holdt to julegudstjenester 24. december, henholdsvis kl. 14.30 og 16.00, men i år er det ikke muligt at afholde dem i Brovst Kirke.

- I Brovst Kirke må vi kun være 60, som det ser ud lige nu, forklarer sognepræst Jesper Boel Nielsen.

Derfor må julegudstjenesterne rykke ind i Brovsthallen, så hver gudstjeneste kan rumme 145 deltagere. Man skal kun bære mundbind, så længe man går eller står, og så får man sit eget salmeark, der kan smides ud bagefter. Jesper Boel Nielsen har før afviklet gudstjeneste i Brovsthallen, så han er tilfreds med løsningen.

Det er Jesper Boel Nielsen, der står for begge julegudstjenester samt de gudstjenester, der holdes i Brovst Kirke juledag 25. december og anden juledag 26. december kl. 10.30.

I Fjerritslev og omegn vil alle julegudstjenester stadig foregå i kirkerne, men i år kræver de tilmelding. Man vil i de enkelte kirker holde flere gudstjenester 24. december end sædvanligvis.

Skal man i kirke juleaftensdag i Fjerritslev, Kollerup eller Hjortdal, kan man tilmelde sig fra 10. december ved at ringe til kirkekontoret i Fjerritslev og opgive navn, antal pladser og telefonnummer. Således kan kirken kontakte de tilmeldte efterfølgende, hvis der bliver mistanke om et coronaudbrud.

- Vi har mange kirker rundt omkring, der alle holder mange julegudstjenester, og det håber vi, at man vil have in mente, når man skal vælge en kirke at tage til julegudstjeneste i, fortæller sognepræst Henning Smidt.

I Fjerritslev Kirke holdes første julegudstjeneste kl. 13.30 med sognepræst Poul Erik Tranholm-Pedersen. Kl. 16.00 afholdes den anden med sognepræst Henning Smidt. Julegudstjenesten vil blive transmitteret til Fjerritslev Kirkecenter, og det vil derfor også være muligt at deltage her. I alt vil der være plads til omtrent 110 pr. samling.

Kl. 13.30 holdes der julegudstjeneste i Hjortdal Kirke, hvor der vil være plads til 25-35 personer, og kl. 14.45 holdes der julegudstjeneste i Kollerup Kirke. Her vil der være plads til 35-45.

Oversigten over alle gudstjenester fra ”Folk & Kirke 9690” kan ses i Fjerritslev Ugeavis’ kirkesektion, og gudstjenestelisten for Brovstområdet findes i ”Kirkebladet” på www.kirkeogsogn.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...