Strikkecaféen fra Baptistkirken i Brovst har fyldt 25 papæsker op og sendt afsted

BROVST: Strikkecaféen fra Baptistkirken i Brovst har fyldt 25 papæsker op og sendt afsted som julegaver til fattige børn i Rumænien i alderen 0-14 år. Selvom der er krav om visse nødvendigheder i pakkerne, stod det indpakkerne ganske frit for, hvad de ville sende med.

Bodil Sørensen, der blev leder af projektet, har sans for at planlægge, og da hun til et foredrag i Baptistkirken i år hørte om dette koncept, gik hun straks i gang med at stable det på benene.

Hun tog fat i Poul Erik Grønhøj, der er en af landskoordinatorerne for Aktive Kristnes Omsorgsarbejde, AKO. Han sendte 25 papkasser, som snart bliver til julegaver for rumænske børn.

- Det har været planlagt længe før de yderligere restriktioner trådte i kraft, forklarer Bodil Sørensen.

Udførslen måtte nytænkes, så stedet og antallet, der skulle hjælpe med at pakke gaverne ind, måtte indsnævres. Seks effektive kvinder mødte op med mundbind og håndsprit, og sammen fyldte de pakkerne op til randen. Blandt dem var deltidspræsten i Baptistkirken, Bente Højris, der har en rumænsktalende veninde. Hende fik Bente til at oversætte et danskskrevet julekort til rumænsk, som skal sendes med i alle pakkerne. Det beskriver et lamineret billede med diverse aktiviteter, som sker i Baptistkirken, der også er vedlagt i julegaverne.

Udover at være medlem af Baptistkirken, er Bodil Sørensen også en del af strikke-caféen, som har været i gang de sidste 15 år. Dens formål er, udover hyggelige sociale stunder, at sende strikkede trøjer ned til et hospital i Afrika. Medlemmerne i caféen har strikket over 2000 trøjer igennem tiden, og nu hjælper de AKO med at kunne sende omtrent 2000 julegaver til rumænske børn i år.

- Det er tilsyneladende et meget smukt område af Rumænien, fortæller Bente Højris og fortsætter: - Desværre er området også tynget af meget fattigdom.

Gaverne skal indeholde visse nødvendigheder såsom hygiejneprodukter og skoleredskaber, der er blevet indkøbt af Bodil. Pengene kommer fra private donerer, der tilsammen har givet omtrent 1500 kr. Derudover har alle byens tre dagligvarebutikker Rema 1000, Spar Brovst og Fakta samt Brovst Pen & Papir, IM Genbrug og Folkekirkens Nødhjælp doneret diverse genstande, og fra private er der også kommet vidunderlige tøjbamser, strikkede sokker og legetøj bl.a.

- Det er skønt med så stor en opbakning, og jeg vil gerne sige mange tak til alle, der har støttet projektet, fortæller Bodil Sørensen.

Baptistkirken er ikke den eneste, der i byen har pakket gaver ind med AKO i år. Også Fristedet og Sognegården i Brovst har været med.

Tirsdag afleverede Bodil alle kasserne samt overskydende ting fra indsamlingen til genbrugsbutikken Perlen i Vesløs, så pakkerne nu er ét skridt nærmere Rumænien.

Det glæder Bodil Sørensen og de andre at kunne hjælpe de udsatte børn, som de håber, kan få gavn af julegaverne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...