Operasanger Jens-Christian Wandt glæder sig rigtig meget til - midt i en coronatid - at holde den traditionsrige julekoncert i Oxholm Kirke

ØLAND: Nordjyske Lise Robenhagen Hjørne studerer på musikkonservatoriet i Aarhus, men hun har formået at markere sig stærkt ved mange koncerter over hele landet. Hun har vundet priser og bliver af internationale sangpædagoger spået den helt store karriere. Ved en koncert lørdag eftermiddag 12. december i Oxholm Kirke på Øland kan man opleve hende i julens kendte salmer og sange - i duet med operasanger Jens-Christian Wandt.

Julekoncerten i kirken på Oxholm Gods er en tradition, der efterhånden har en del år på bagen. Det er Jens-Christian Wandt, der arrangerer koncerten, udvælger de medvirkende solister og binder koncerten sammen med små anekdoter, historier og tanker om musikken og tiden op mod jul.

- Det er altid med stor glæde, jeg ser frem til julekoncerten på Oxholm. Men i år er glæden større end nogensinde. Jeg var på grund af nedlukning og restriktioner noget nervøs for, om vi kunne gennemføre, men nu ser alt lyst ud, og jeg glæder mig meget til, at vi kan gennemføre denne smukke og stemningsfulde tradition - naturligvis med de restriktioner, der stadig gælder, fortæller Jens-Christian Wandt om årets koncert. Han ser frem til duetten med Lise Robenhagen Hjørne:

- Det bliver herligt at skulle synge i selskab med Lise. Hun er et vidunderligt talent, som jeg forventer mig meget af. Hendes tekniske formåen, musikalske foredrag og hendes helt vidunderlig stemmeklang går op i en højere enhed. Det er virkelig sådan, det må lyde, når englene synger - og så er hun nordjyde, tilføjer Jens-Christian Wandt.

Ved julekoncerten på Oxholm bliver de to sangere akkompagneret af organist og pianist, Knud-Erik Thrane. Programmet byder på julens kendte salmer, sange og arier, som solo og duet, der er bundet sammen med anekdoter og tanker om jul og musik.

Der sælges et stærkt begrænset antal billetter, publikum sidder med nøje afmålt afstand, der er håndsprit ved indgangen, ingen fællessange i programmet, og publikum bærer mundbind, indtil de sidder på deres plads. Billetsalget er åbnet på hjemmesiden www.billetten.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...