KLIMAEKSPERT: − FN’s 17 verdensmål er grundlaget for en fælles fortælling, der er grundlaget for en bedre verden, lyder det i oplægget fra den kendte tv-meteorolog

FJERRITSLEV: Fredag 23. august vender karavanen Danmark for Målene tilbage til Fjerritslev for at sætte fokus på nogle af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Denne gang er temaet natur og grøn omstilling, og der er meget, vi kan gøre for at passe på vores natur og bremse klimaforandringerne.

Det mener den kendte tv-meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard, som vil holde et indlæg på en lille halv times tid i løbet af eftermiddagen. Over for Fjerritslev Ugeavis løfter han sløret for indholdet af sin tale, der foregår fra scenen på Torvet ved Fjerritslev Kro:

− Jeg vil komme ind på værdien af en fælles fortælling, som verdensmålene kan have kloden over. Hvis vi taler samme sprog, i overført betydning, forstår vi hinanden bedre, og det i sig selv er grundlaget for en bedre verden. Det gælder også i forhold til klimaproblemerne, som også i år har vist sig over hele kloden. Oversvømmelser, tørke og skovbrande har vi set mange steder. Vi trækker efterhånden blot på skuldrene af det, for det sker jo hvert år, men klimaforandringerne gør dem mere sandsynlige.

Jesper Theilgaard har tidligere gæstet byen og holdt oplæg for eleverne på Fjerritslev Gymnasium om de samme emner.

Der vil i lighed med et lignende arrangement i juni, hvor temaet var emballage som ressource, være en række boder på Torvet, hvor børn og voksne kan engagere sig og sætte egne hverdagsmål, tegne en god idé, afprøve ting i relation til dagens tema, læse om verdensmålene, blive inspireret til gode vaner eller få oplevelser gennem brug af krop og sanser.

Fjerritslev Handelsstandsforening og Fjerritslev Erhvervsstøtteforening er de lokale tovholdere på arrangementet, og som noget nyt vil der også være udstilling fra en række af egnens virksomheder, der arbejder med grøn omstilling.

Således bliver der mulighed med at se grønne energiløsninger og få en snak med folk fra Kaj Rasmussen VVS, der demonstrerer varmepumper, Klim Fjerritslev El, der viser solceller og varmepumper, DCM Cykler & Have/Park-Maskiner, der viser elcykler og elbilen Italcar, samt H.J. Nielsen Automobiler og Auto Fjerritslev, der demonstrerer elbiler fra henholdsvis Nissan og Renault.

Østergade vil derfor være spærret af for kørende trafik på strækningen fra Bryggertorvet til Dalgasgade, oplyser Henrik Jensen fra Fjerritslev Erhvervsstøtteforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...