Kirsten Skriver Steffensen skrev verset fra Jammerbugt

Onsdag 24. oktober var 80 korsangere samlet i Brovst Sport- & Kulturcenter for at synge forslagene til Jammerbugt Kommunes bidrag til Den Nordjyske Sang. Et vers skulle kåres som vinder, og det blev Kirsten Skriver Steffensens vers.

Det var lidt af et tilfælde, at Kirsten Skriver Steffensen deltog i konkurrencen. Hun hørte om konkurrencen til kor og gik herefter hjem for at læse mere om Den Nordjyske Sang og lytte til melodien, som verset skulle skrives til. Melodien var så god, at hun besluttede sig for at være med.

- Melodien fængede mig. Jeg kan ikke noder, så jeg måtte lytte til melodien mange gange, og den hang ved. Så tænke jeg over, hvad Jammerbugt har at byde på. Jeg bor i Han Herred, men tænkte over, hvad der kendetegner kommunen i både øst og vest. Ud fra det gik jeg så i gang, fortæller Kirsten Skriver Steffensen.

Sammenholdet og værdien af at stå sammen i kommunen var også vigtig at få med i verset. Tankerne herom blev til anden linje i verset: "To og to gir ofte fem hos os i Jammerbugt".

Alle vers i konkurrencen sang Kirsten Skriver Steffensen sammen med 80 sangere. Fremmødet var det største antal deltagere i de nordjyske kommuner. Sangene blev fremført under kyndig vejledning af Camilla Hyttel og Christina Thoft. Herefter skulle juryen, med formand Bjarne Edelskov fra Fjerritslev Gymnasium i front i gang med at votere.

Juryen begrundede valget af Kirstens Skriver Steffensens vers med, at det blandt andet forbinder Jammerbugten mellem Thy og Vendsyssel, og at det fortæller om Jammerbugtens historie.

Verset og bidragene fra de øvrige nordjyske kommuner skal synges torsdag 8. november ved et åbent arrangement i Byrådssalen i Aalborg. Her er alle velkomne til at deltage.

Kirsten Skriver Steffensens vers er:

Mellem hav og fjord, jo her er smukt.

To og to gir ofte fem hos os i Jammerbugt.

Her er gravet tørv, brændt kalk og tegl.

Slidt for herremænd med plejl.

Fos os Li står smukt, hver gang du kommer her.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...