Selv om restriktioner er hævet, vil online undervisning fortsætte

JAMMERBUGT: Jammerbugt Ungdomsskole tilbyder en bred vifte af fritidsaktiviteter og hold til unge i Jammerbugt Kommune. Derudover har den kommunale ungdomsskole også fritids- og ungdomsklubber syv steder i kommunen. De seneste uger har både klubber og fritidshold dog været lukket ned som følge af coronrestriktionerne.

- Vi har været kede af at blive ved med at udskyde starten på hold eller planlagte dage med aktiviteter. Så nu giver vi os i kast med onlinehold, så de unge igen kan mødes omkring fælles aktiviteter - bare på en anden måde, fortæller Katrine Ørvad Jensen, der er viceungdomsskoleleder i Jammerbugt Ungdomsskole.

Og Ungdomsskolens fritidshold spænder bredt. De unge kan melde sig på alt fra friluftsliv med klatring, lejrliv, ski- og mountainbiketure til sprog og kreative aktiviteter. Alle unge mellem 13 og 18 år kan melde sig. De unge selv kan også få indflydelse på, hvilke aktiviteter og hold der udbydes.

- Vi lytter altid til de unges ønsker og tilpasser vores tilbud efter dem, forklarer Katrine.

Ungdomsskolen opdaterer sit fritidskatalog hvert forår og efterår, og netop dette efterår var der rigtig mange tilmeldte unge på alle fritidsaktiviteter og hold.

- Det var fantastisk at opleve så stor efterspørgsel på vores tilbud til de unge, og derfor også rigtig ærgerligt, at vi ikke har kunne gennemføre dem, siger Katrine.

Men der er nyt på vej, for nu skal det virtuelle rum også implementeres hos Jammerbugt Ungdomsskole. Og første hold har faktisk allerede fundet sted. Mandag 16. november gik ungdomsskolen online med underviser Beate Stengaard, som har medvirket i tv-programmet ”Den Store Bagedyst”. Hun og ni unge bagte Beates egen opskrift på brownier med hindbær og skum, og efter to timers intens bagning i de forskellige køkkener var der lækre kager hos alle.

- Jeg er positivt overrasket. Trods den fysiske afstand var vi alle fælles om noget. Man kunne mærke, at de unge hyggede sig med det, siger Katrine, der har været med til at planlægge dette projekt.

- De spurgte ind til hinandens kager og fik hjælp af både Beate og hinanden.

De virtuelle hold har altså potentiale, og derfor vil der fremover komme flere. Næste planlagte er også med Beate, der arbejder som frisør. Hun skal afholde en virtuel workshop med makeup. Derudover er der spansk mad, spansk sprog og julebagning på programmet inden jul.

Ungdomsskolen låner normalvis lokaler på skoler i kommunen til hold, der foregår indenfor, og så har de som regel et maksimalt antal deltagere. Men Katrine kan godt se muligheder i at udvide de hold, der kan foregå virtuelt.

- Vi kan have flere unge med på holdene, og det kan måske også være fordelagtigt for de unge, der ville tøve med at deltage, hvis det f.eks. foregik på en fremmed skole, siger Katrine Ørvad Jensen.

Måske er de virtuelle hold kommet for at blive - men kun som et supplement til de andre hold, hvor de mødes fysisk, når restriktionerne igen tillader, at de kan være sammen.

Alle unge i kommunen kan melde sig til hold på Jammerbugt Ungdomsskoles hjemmeside. Både på instagram og facebook opdaterer ungdomsskolen løbende de om nye hold og andre nyheder.

Katrine Ørvad Jensen håber, at de unge vil tage godt imod de virtuelle hold.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...