Skal udvikle næste generation klimaplaner

JAMMERBUGT: Jammerbugt og 19 andre kommuner i Danmark er udvalgt til klimaprojektet DK2020. Formålet er at udvikle næste generation af klimahandlingsplaner i danske kommuner, og dermed opfylde regeringens klimamål for 2050.

Invitationen kommer fra Realdania, det internationale bynetværk C40 og den grønne tænketank CONCITO, der sammen står bag DK2020.

Klimaplanen vil indeholde vejledninger til, hvordan kommuner bliver klimaneutrale senest i 2050, og hvordan kommuner kan sætte ambitiøse delmål for reduktion af drivhusgasser. Planerne skal samtidig indeholde vejledninger til, hvordan kommuner ruster borgerne mod klimaforandringernes konsekvenser og minimerer risikoen for klimarelaterede oversvømmelser.

Flere projekter med en klimavinkel er allerede i gang i Jammerbugt Kommune. Med klimaprojekt DK2020 får kommunen støtte til at videreudvikle klimaarbejdet, få sat en tydelig fælles retning og et klart defineret ambitionsniveau i arbejdet.

Projektet giver samtidig Jammerbugt Kommune mulighed for at arbejde mere strategisk og tværgående på klimaområdet.

- Vi har stor motivation for at deltage i klimaprojektet. Vi skal løse de klimarelaterede udfordringer, og vi kan ikke gøre det alene. En klimaplan er kompleks og kræver et stærkt samarbejde for at implementere målsætningerne. Vi skal være sikre på, at de investeringer, vi iværksætter, er de rigtige. Vi ser meget frem til samarbejdet og til at sætte handlinger på strategien, siger borgmester Mogens Christen Gade.

De 20 kommuner får mulighed for at udveksle løsninger og erfaringer med hinanden. Samtidig får kommunerne hjælp og sparring af globale og danske eksperter fra C40 og den grønne tænketank CONCITO til at udvikle, opdatere og tilpasse klimaarbejdet.

Jammerbugt og Frederikshavn Kommuner er de eneste nordjyske kommuner i klimaprojektet, som løber frem til april 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...