Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger, knopskud og spirer over hele verden. Nu er den et globalt fænomen, og også i Lerup-Tranum-Koldmose Sogne har den haft sin helt egen specielle plads de senere år.

Det oplyser Per Iversen, der er kirke- og kulturmedarbejder i Brovst, Øland-Langeslund, Torslev-Ø. Svenstrup og Lerup-Tranum-Koldmose Pastorater.

- Således er den årlige Musik i Han Herred-koncert i Lerup Kirke siden 2016 blevet viet til netop denne genre, og i år er ingen undtagelse, når gruppen Tradish lægger sin musikalske vej forbi tirsdag 11. august kl. 19.30. Tradish, som består af John Pilkington (vokal, guitar, bouzouki), Louise Ring Vangsgaard (vokal, violin, viola) og Brian Woetmann (vokal, mandolin, bodhrán og percussion), har igennem de sidste ti år rejst rundt med deres musik og fortalt historier på hundredvis af scener på tværs af Europa. Gruppen har mødt og genset et publikum, der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik, der kendetegner netop Tradish. Som en del af den levende, irske musiktradition spiller gruppen sig ind i en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne. Tradish er med andre ord også lyden af tre stemmer og seks hænder, der stryger og slår på instrumenter, som er håndlavede af træ, strenge og gedeskind.

Sidste år fejrede Tradish sit 10-års jubilæum med den tredje udgivelse, ”Handmade Tales” med femten håndlavede numre, der er femten fortællinger med hver sin historie.

- Det er et destillat af bandets helt specielle lyd, hvor deres egne kompositioner tilføres den irske traditionelle musik.

Pga. Covid-19 gennemføres koncerten under hensyntagen til det tilladte forsamlingstal i Lerup Kirke, som er ca. 40. Arrangørerne forbeholder sig derfor til at afvise folk ved døren, når dette tal er nået. Dørene åbnes kl. 19, og der er fri entré.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...