SOLOOPTRÆDEN: Den nyudklækkede skuespiller Sanne Sol Kristensen gæster sin hjemegn med fire forestillinger i Klim Kalkovn 18.-21. september

KLIM: Skuespilleren Sanne Sol Kristensen er på hjemmebane, når hun fire aftener i træk fra onsdag 18. til lørdag 21. september optræder i Klim Kalkovn med teaterforestillingen »Hvor der ikke er sol«.

Sanne er opvokset i Klim og blev i 2011 student fra Fjerritslev Gymnasium sammen med veninden Alberte Sofie Svenningen, der medvirker som musiker i forestillingen. Gennem sin opvækst har Sanne ofte medvirket i dilettant og teater på hjemegnen, herunder i Skovspillene ved Jægerum Sø, hvor hun eksempelvis har gjort en god figur som Pippi Langstrømpe.

Her i sommer afsluttede hun sin treårige uddannelse fra Skuespillerskolen Ophelia i København.

I soloforestillingen »Hvor der ikke er sol« beskæftiger Sanne sig med sorg og død, som ofte kan være et tabu blandt mennesker og derfor gør det svært at håndtere. Tal fra det internationale sorgcenter viser, at tre ud af fire skjuler deres sorg for ikke at belaste deres omgivelser, påpeger hun.

Sanne har nu skabt en personlig forestilling om sorg, hvor hun dykker ned i sit inderste og forsøger at gøre det tabubelagte emne mere håndgribeligt gennem en folkekær genre, som alle kender, nemlig eventyret.

− I det eventyrlige, humoristiske og kaotiske univers møder vi en kvinde, hvis største kærlighed er Solen. Men en dag går Solen bort, og Kvinden bliver diagnosticeret med »The Broken Heart Syndrome«. Kvinden drager ud på knugende rejse i sorgens land for at finde lykken igen. På rejsen møder hun underfundige, magiske væsener, inden hun bliver stillet over for et ultimatum: Skal sorgen fjernes for altid? lyder det i Sannes introduktion til sin forestilling.

− Hos publikum er alle følelser tilladte. Måske kan man spejle sig i en situation eller få en bedre forståelse for nogle de følelser, som en sorgproces indebærer. Publikums rolle er central og skifter, efterhånden som Kvinden kommer igennem de forskellige sorgstadier. Sorg er nemlig et grundvilkår i livet og det eneste vilkår, vi kan være sikre på, vi alle skal igennem, forklarer Sanne.

Sanne Sol Kristensen står selv for tekst og idé, og som dramaturgisk sparringspartner og instruktør har hun samarbejdet med Østen Borre Simonsen. For lys og afvikling står Jens Bernstorff Vejsnæs. Læs mere om den nyudklækkede skuespiller på www.sannesol.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...