Turisme: Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommune kan komme til at se langt efter udenlandske turister i år

KOMMUNEN: Store sommerhuskommuner som Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn står til en hård sommer, hvis de udenlandske turister i mørket af den aktuelle corona-pandemi enten vælger eller tvinges til at vende Danmark ryggen for længe.

Det viser en ny analyse med udgangspunkt i Danmarks Statistiks tal for feriehusovernatninger, som Spar Nord står bag.

Sammenlagt udgør udlændingenes overnatninger i de tre kommuner knap 1,6 millioner, mens danskernes overnatningstal er 900.000 under.

Derfor vil en nedgang i udenlandske turister kunne mærkes ekstra hård. e.

- Det er klart, at de aktuelt lukkede grænser samt ikke mindst den usikkerhed, som situationen skaber om fremtidige bookinger for udenlandske gæster, rammer feriehusudlejerne hårdt, fortæller cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og fortsætter:

- Allerede nu kan situationen for alvor mærkes på feriehusudlejningsbranchen, men hvor slemt det bliver afhænger utroligt meget af den videre plan for genåbning af samfundet samt hvor mange danskere, der vælger at afholde årets ferie i et dansk feriehus fremfor at rejse til ud-landet.

- Derudover er udviklingen hos vores nærmeste naboer Tyskland, Sverige og Norge samt Holland - der er de langt største lejere af de danske sommerhuse foruden danskere - selvfølgelig også afgørende.

Senest har formanden for EU-kommisionen Ursula Von da Leyen opfordret EU-borgerne til at vente med at booke sommerferie i udlandet, og hos Feriehusudlejernes Brancheorganisation understreger man, at situationen er alvorlig:

- Vi anslår, at vi kommer til at se et fald på mellem 4-6 millioner overnatninger i år – et fald der fortrinsvis vil komme fra manglende udenlandske gæster. Det kommer til at ramme branchen rigtig hårdt, fortæller administrerende direktør Carlos Villaro Lassen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...