DR korrespondent Hanne Foighel går tæt på områdets problemer

FJERRITSLEV: Folkeuniversitet Han Herred inviterer søndag 28. oktober til foredrag i Tinghuset i Fjerritslev, hvor DR korrespondent Hanne Foighel holder foredrag med overskriften, Hvad er der galt med Mellemøsten?

Hver gang vi hører om Mellemøsten, handler det om krig, borgerkrig, uroligheder. Den konstante uro tillægges ofte, at stormagterne efter 1. Verdenskrig tegnede grænser i sandet uden at forstå etniske forskelle mellem klaner og religiøse grupper.

Andre mener, at al uroen skyldes, at den jødiske stat Israel blev plantet midt i den arabiske verden.

Andre igen, at det er USA’s invasion i Irak, der er årsagen til det sidste årtis uro. Og det er syv år siden, en Tunesisk grønthandler satte ild på sig selv og indledte det Arabiske Forår, der aldrig blev til sommer.

Så hvad er egentlig op og ned i Mellemøsten? Foredraget trækker linjer i sandet og giver et bredt overblik over udviklingen i Mellemøsten gennem de seneste 100 år.

Hanne Foighel har i en årrække været mellemøstenjournalist og har i over 25 år fortalt, forklaret og fortolket Israel og Mellemøsten. Hun er korrespondent for Kristeligt Dagblad og hendes kyndige og vidende stemme høres ofte i Orientering på P1. Hun har tidligere skrevet for Weekendavisen, Berlingske Tidende og Politiken og kendes desuden fra mangeårigt virke i Radioavisens morgennyheder og Deadline på DR2

Hendes evne til at observere, med passion at grave sig ind under overfladen og samtidig stille tvivlende og kritiske spørgsmål, har gjort hende til en ’anden slags’ formidler af et område, der behandles løbende, men som ofte præsenteres ude af den store sammenhæng.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...