Arrangementet foregår som åbent hus fredag eftermiddag 16. oktober

FRØSTRUP: Fredag eftermiddag 16. oktober inviteres alle interesserede til hjertestarterdag på Frøstrup Gl. Kro.

Til Hjertestarterdagen kan børn og voksne blive klar til at redde liv, hvis de bliver vidne til et hjertestop.

På kroen står instruktører fra akuthjælperne i Frøstrup klar til at vise, hvordan man træder til med genoplivning og bruger en hjertestarter, ligesom hjertestarterdagen i år er ekstra synlig på de digitale platforme.

Instruktørerne fra akuthjælperne viser, hvordan man giver hjertelungeredning til en person, som er faldet om med hjertestop.

Man kan afprøve sine færdigheder på en genoplivningsdukke og alle kan være med - børn kan træde til med genoplivning fra ca. 12-årsalderen, og alle kan ringe 1-1-2, også mindre børn.

Instruktørerne er klar til at fortælle om gode redskaber, som er med til at redde liv, eksempelvis landets hjerteløberordning, ligesom man kan teste sin viden om genoplivning i årets quiz.

- Vi står klar til at møde hannæsboerne og glæder os til at snakke med dem om genoplivning. Vi tager alle forholdsregler for at begrænse smitten med covid-19 og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for fysiske arrangementer. Vi synes samtidig det er vigtigt at formidle de vigtige budskaber til Hjertestarterdagen, så endnu flere danskere bliver klar til at træde til, hvis de bliver vidne til hjertestop. Ved at kigge forbi Hjertestarterdagen kan man på kort tid blive forberedt til at handle hurtigt, hvis man oplever en person falde om med hjertestop. Når man ringer 1-1-2 ved hjertestop, bliver man guidet til at give hjertelungeredning - og det er lettere, hvis man har øvet sig et par gange før. Det hjælper vi med til Hjertestarterdagen, fortæller Jeppe Kjeldsen fra akuthjælperne.

Til den årlige Hjertestarterdag kan du rundt omkring i hele landet deltage i gratis aktiviteter, som ruster børn, unge og voksne til at træde til, hvis de skulle blive vidne til et hjertestop.

Dagen markeres i hele landet og sætter fokus på, at alle kan redde liv med simple teknikker og hurtig reaktion. I år suppleres Hjertestarterdagen med digitale aktiviteter og en ny film med en simpel huskeremse fortalt af Peter Mygind, som selv har overlevet et hjertestop.

I Danmark falder omkring 5400 personer hvert år om med hjertestop uden for hospital, svarende til ca. 15 personer om dagen.

I 77 pct. af tilfældene træder vidner til med genoplivning, hvilket er en firedobling i løbet af de sidste 20 år.

Samtidig ved vi, at tre ud af fire hjertestop sker i private hjem. Det er derfor vigtigt at kunne træde til hurtigt for at redde sine nærmeste, da chancen for at overleve et hjertestop forøges markant, hvis der bliver givet hjertemassage og kunstigt åndedræt indenfor de første minutter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...