Fejring: 60 deltog heraf hele fem forstandere

Fjerritslev: Han Herred efterskole kan i år fejre sin 60 års fødselsdag - og det blev gjort med maner.

60 deltog i fejringen - heraf hele fem forstandere. Også nogle af de køkkenpiger, der blev ansat i 1959 deltog desuden.

Formand Sonja Luther Nielsen kunne fortælle, at de første tanker og idéer til en efterskole i Han Herred opstod allerede i sommeren 1944, og der blev afholdt en generalforsamling i november 1944, hvor over 600 mennesker fra hele Han Herred mødte op - for nu skulle der være efterskole her på egnen. Til generalforsamlingen blev der nedsat en bestyrelse, som skulle sætte projektet igang, en bestyrelse som i den grad brugte noget energi på projektet og sat spor på egnen.

- I bestyrelsen kan vi kigge tilbage på den rejse skolen har været igennem i 60 år og være taknemmelige for den store indsats nogle fremsynede mennesker satte i værk i sin tid. I dag er vi enorm stolte over at kunne fremvise en skole, der er fuldt opdateret på faciliteterne og fyldt med elever. Og vi glæder os hver dag over de engagerede medarbejdere, som er med til at gøre en forskel for de unge mennesker her på skolen. HHE er med til at sætte spor, så de unge mennesker dannes og rustes til at blive gode medborgere i det danske samfund i fremtiden, sagde hun.

Nuværende forstander, Svend Åge Nielsen fortalte i sin tale, at man stadig holder fast i det Grundtvig-Kolske grundlag.

- Ud over at give de unge mennesker bolig læring er der også stor fokus på at give dem gode oplevelser og en almen forståelse for det ansvar de har som del af et større fællesskab, i første omgang det fællesskab der er på skolen, men også i de fællesskaber de kommer til at indgå i nå de skal videre i livet, sagde han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...