Natur: Ulf Nielsen i Kollerup har omkring et par hundrede robuste småheste, som afgræsser en række smukke naturarealer rundt omkring i Han Herred

Ulf Nielsen i Kollerup har omkring et par hundrede robuste småheste, som afgræsser en række smukke naturarealer rundt omkring i Han Herred. Han mener, at de venlige dyr og det smukke syn, de udgør, med fordel kunne bruges til at tiltrække turister til områderne. Ud over i naturen ved Ulvedybet, som billederne her er fra, har Ulf Nielsen heste gående på arealer ved Svineklovene, Bulbjerg, Ellidsbøl/Valbjerg og flere andre steder.

Ved Ulvedybet har han haft heste som naturplejere siden 2009, hvor han fik en henvendelse fra kommunen, der gerne ville have dem til at afgræsse området, fordi det var så fyldt med tagrør. Dyrene er en bestand af shetlandsponyer, som gennem årene er blevet ’krydset op’ med lidt større heste. I øjeblikket har Ulf Nielsen fx en hingst af racen tinker gående med flokken i Ulvedybet, og ud over at den er solid og smukt broget, så er det en hest af koldblodstypen, hvilket betyder, at den er ’god i hovedet’, som Ulf kalder det.

Det kunne opfattes som en svær opgave at holde styr på omkring to hundrede heste - og måske også en dyr post i budgettet.

Men svært er det ikke, fortæller Ulf:

- Det er sådan en god pensionistopgave at køre rundt og kigge til dem. Og de er meget tillidsfulde. Jeg har nogle sække gammelt bagerbrød med, og det ved hestene, når de ser bilen – så kommer de løbende for at få brød. De er nemme at håndtere.

At dyrene lever en sund tilværelse, ses også på dyrlægeregningen. Ulf Nielsen har ikke haft dyrlæge til hestene siden 2018, bortset fra de nødvendige besøg i forbindelse med kastration af de unge hingste og når føllene skal have den lovpligtige chipmærkning. ”På Sydlangeland har de 60 vilde ponyer, som alle er ens i farven, og det tiltrækker 80.000 turister om året. Mon ikke disse dejlige og farverige dyr også kunne lokke nogle flere turister hertil, hvis flere kendte til dem?” funderer Ulf Nielsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...