AFRUNDING: De nordjyske ugeaviser i Jammerbugt Kommune tager temperaturen på 2019 gennem et kommunalbestyrelsesmedlems øjne. Per Halsboe-Larsen har i årets løb fået en minister i familien

FJERRITSLEV: For de øvrige kommunalbestyrelsesmedlemmers vedkommende har højdepunktet i 2019 fundet sted i Jammerbugt Kommune på den ene eller anden måde. Men Per Halsboe-Larsen kigger mod København for at finde den oplevelse, som stikker ud i år - selvom han ikke selv var der.

I 2019 blev Ane Halsboe-Jørgensen, folketingspolitiker og datter til lokalpolitikeren, nemlig uddannelse- og forskningsminister.

- Det er stort at være far til en minister. Det må jeg erkende. Det giver et andet perspektiv på tingene, selvom jeg ikke kunne være til udnævnelsen. Vi sad nede i Kroatien. Vi kunne jo ikke blive ved med at vente på at tage på ferie, da det trak ud, fortæller Per Halsboe-Larsen og hentyder til regeringsdannelsen.

- Mine svigerforældre havde den store fornøjelse af at være til stede. Det var en stor oplevelse for dem, og det er et lille plaster på såret, siger han.

Som lokalpolitiker med mange års byrådsarbejde bag sig har faren også prøvet at give sit besyv med.

- Jeg forsøger da at gøre min indflydelse gældende, når jeg kan få min datter i tale, men hun er et meget travlt menneske. Men Nordjylland er ikke blevet forfordelt på noget som helst facon. De nordjyske ministre har ikke glemt, hvor de kommer fra, siger han.

Det er dog ikke lutter gode stunder, som har præget 2019 for socialdemokraten fra Fjerritslev. Den erfarne lokalpolitiker nød langt fra situationen, da Jammerbugt Kommune gik over servicerammen og måtte skære på flere punkter for at få pengene til at gå op.

- Det var en udfordring fra senforår og frem til efteråret, hvor vi gik i gang med det nye budget. Det er ikke sjovt at tage afsked med en masse medarbejdere, fordi de fleste penge i kommunen er bundet op på løn. Vi måtte tage hårdt ved for at finde 25 millioner.

- Det tager lidt på én, fordi man ved, at der er mennesker bag tingene. Det var ikke så sjovt. Det er en del af gamet, så vi går ind og peger på nogle områder, og så ved vi godt, at der står mennesker i den anden ende. Det er den sure del af det, siger Per Halsboe-Larsen.

Derudover har der været mere behageligt kommunalt arbejde.

- Vi forsøger at tilgodese bredt i hele kommunen, og fra Socialdemokratiets side var vi meget opmærksomme på at fordele smørret, så alle kan mærke, at de er en væsentlig del af kommunen. Vi fik landet et fornuftigt budget og havde en kassebeholdning, så vi kunne tage en del op af kassen og få tingene til at hænge sammen.

- Lokalt glæder jeg mig over, at vi har afsat penge til infrastruktur i den her del af kommunen. Der er byfornyelse og fokus på idrætshallen. Bredt set fortsætter vi vores skoleudbygning og opgradering af eksisterende haller. Så folk kan mærke, at der sker noget. I øjeblikket er der stor fokus på Pandrup. De trænger til en ny skole, og det får de. Men vi har også fokus på centret i Fjerritslev og byfornyelsen generelt. Alt i alt ser det fornuftigt ud, siger Per Halsboe-Larsen.

Læs med i Pandrup Lokalavis for at høre om Jens Christian Goldings 2019. I Hanbo Bladet fortæller Helle Bak Andreasen om året, og i Aabybro Posten har vi snakket med Ib Nellemann.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...