ET: Brovst skole kvalificerede sig i den Nordiske Matematikkonkurrence

Elever fra 8. årgang på Brovst Skole har i dette skoleår deltaget i Nordisk Matematikkonkurrence. Konkurrencen startede med to kvalificeringsrunder i november og januar måned, hvor de, sammen med andre deltagende klasser i de 5 nordiske lande, fik tilsendt 2 gange 8 opgaver, som de skulle samarbejde om at løse på 1,5 time, uden hjælp fra læreren eller internettet, og svare på elektronisk. Sidste år deltog alene fra Danmark over 300 klasser.

I år klarede Brovst Skole sig så flot, at de blev blandt de seks skoler i Danmark, der havde opnået flest point, og derfor blev inviteret til den nationale finale i Virumhallen i april. Her skulle de møde Taastrup Realskole, Ganløse Skole, Køge Private Skole, Marie Kruses Skole, og Atheneskeolen og der kæmpe om at blive det vindende hold, der skulle videre til den nordiske finale i Stockholm ultimo maj.

Inden finalen skulle eleverne arbejde med en fordybelsesopgave, hvor årets tema var Geometriske steder. De skulle lave en rapport, hvor de svarede på nogle problemstillinger samt lave en udstilling og en præsentation af deres arbejde.

På grund af udviklingen af Corona har udvalget for Nordisk Matematikkonkurrence nu besluttet at aflyse konkurrencen. Og i den forbindelse har de valgt at dele præmiesummen til Den Nationale Finale ligeligt imellem finalisterne, som kompensation for det arbejde de har udført og er i fuld gang med.

Det betyder, at 8. årgang vil modtage en ’præmie’ på 3.000 kr.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...