16 børn cyklede fra Øland til Aalborg i hagl og kulde for at aflevere AaB’s kampbold. For har man cyklet til København, kan man lige det, man vil

Kinderne blussede rødt og øjnene skinnede, mens 16 børn jublende og legende løb langs den grå betonhvælving under Aalborg Stadion.

De havde alle cyklet hele den lange vej fra Ønskeland på Øland til Aalborg i løbet af en eftermiddag. Fordi de kunne. Fordi de havde noget på hjerte.

Søndag aften indledte AaB sin efterårssæson ved at udråbe Ønskeland som modtager af prisen Hele Nordjyllands Håndsrækning for efterårssæsonen. Sammen med medarbejdere fra Ønskeland, forældre og frivillige var børnene taget den lange vej fra Jammerbugten til Aalborg med kampbolden på bagsmækken af en cykel. For det var ikke kun Ønskeland, der modtog prisen. Det var også de 16 børn og deres kammerater, som I fællesskab cyklede fra Jammerbugten til København i sommerferien som en del af projektet Cykeltur for det gode liv, som Ønskeland har besluttet at donere pengene fra Hele Nordjyllands Håndsrækning til, så projektet kan fortsætte de næste tre år.

I år var 20 børn blevet udvalgt til at deltage i cykelturen af vidt forskellige årsager. Nogle havde tidligere været tilknyttet Julemærkehjemmet i Hobro, mens andre gennem deres unge liv har oplevet andre udfordringer - men ens for dem alle var, at de havde brug for en succesoplevelse, som de kunne se tilbage på, og som kunne løfte dem op og give dem et nyt blik på livet.

Det lykkedes til fulde. Alle børnene fik en tro på, at de kan, hvad de vil. Derfor var en cykeltur til Aalborg i hagl og kulde heller ikke noget problem.

- Jeg har jo cyklet til København, så det her kunne jeg godt, smilede Marcus Jensen, der dog tilføjede, at han undervejs i det glatte føre var en tur i asfalten.

Men det var ikke værre, end han kunne le ad det bagefter sammen med sin wingman, Benjamin, og resten af kammeraterne, der naturligvis, som de har lært, ventede på, at alle var klar til at cykle videre.

Netop fællesskabet og venskaberne var det, børnene fremhævede som det vigtigste, de tog med sig fra turen til København.

- Jeg har fået rigtig mange gode venner, fortalte Lærke Bjerre smilende - og hun er ikke i tvivl om, at det netop er det, de børn, som får lov til at være med i projektet fremover, også vil opleve.

For nogle af børnene har det at danne nye venskaber været svært før i tiden. Men nu er det et overstået kapitel - de har fået venner for livet. Venner, som de har cyklet sammen med, ventet og heppet på i al slags vejr, i de tidlige morgentimer og langt ud på aftenen.

Alle 20 børn gennemførte turen til København og havde sygdom ikke spændt ben, så var de alle 20 også dukket op denne aften, hvor børnene i fællesskab stod ved hovedindgangen for at hilse på AaB-fansene og sige tak til dem for deres støtte til Ønskeland og projektet "Cykeltur for det gode liv".

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...