Hjemmearbejde: Hvordan får I hverdagen til at hænge sammen med plads til både arbejde og hyggeligt stunder med børnene. Skriv lidt om det til Anne Helene på at15@nordjyske.dk

Jammerbugt: Denne her klumme er skrevet, mens et barn brokker sig over, at Matematikfessor nu igen er gået ned, et andet barn er blevet uvenner med bedsteveninden på Facetime.

Manden er i møde med et lige så lukket land længere nede i Europa, og har lukket døren.

Og havde jeg haft en hund, havde den ganske sikkert også stået og krævet en gåtur med forurettet hundeansigt og hængende ører.

Virker det bekendt?

Det ligner en ferie med fri fra skole og hjemmearbejdsplads. Men det er det ikke. Og det er ukendt land for de fleste af os. Det der med at skulle holde os hjemme - væk fra skolen, kammeraterne, vennerne, bedsteforældrene og så videre.

Og det giver udfordringer - og hvem har ikke udstødt et lettelsens suk og listet ud efter et glas rødvin (løgn snarer + 2), når ungerne sover trygt - og man måske lige kan få checket mail inden sengetid.

Men i de sidste dage er det blevet tydeligt for os alle, hvor vigtigt, det er at følge myndighedernes henvisninger.

Det her er dødsens alvor, og vi skal blive hjemme!

Men hvad gør I i de enkelte familier for at få det hele til at gå op i en højere enhed, når far og mor skal arbejde og børnene skal lave de lektier, som skolerne har givet dem for?

Og hvad gør I ikke mindst for at have det godt og trygt og rykke sammen i familien.

For alle fritidsbeskæftigelser er jo også lukket ned.

Er I kreative, ser I gamle film, sorterer I billeder fra et helt liv?

Eller fortæller I røverhistorier fra da mor var dreng?

Send gerne et billede eller to til at15@nordjyske.dk, hvor I fortæller, hvordan tilværelsen spænder af I jeres familie på godt og ondt - uanset om I er børnefamilie eller et ældre ægtepar, der ikke kan få besøg. Så samler jeg jeres historier her på redaktionen til fælles inspiration til at komme igennem og ud på den anden side.

Og så pas godt på jer selv derude og husk at fortælle jeres unger - og den bedre halvdel, at alt bliver godt igen .... hvis vi står sammen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...