Byens liv: Er du ved at blive vanvittig af at spille brætspil og lægge 7-kabale, så grib overtøjet og smut en tur ud i det fri. Du kan godt gå eller cykle en tur, hvis du følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at holde afstand

Det er småt med aktivitetsmuligheder i disse dage, hvor stort set hele landet er lukket ned på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

Med hjemmearbejde, hjemmepasning og lukkede aktivitetestilbud vil mange før eller siden begynde at kede sig og savne kontakten til andre mennesker.

Men heldigvis er smitterisikoen lavere ude i den friske luft end indendøre, så du kan stadig gå eller cykle en tur i det milde forårsvejr sammen med dine venner, hvis du sørger for at følge sundhedsmyndighedernes anvisninger. I må ikke være over 10 personer samlet, og I skal holde en til to meters afstand og undlade at kramme, kindkysse og give hånd.

Vi har samlet en række forslag til adspredelser i fri luft rundt om i Jammerbugt.

Først og fremmest er der jo vores brede strande, hvor der er god plads til alle, men vi har også store skov og plantageområder. Mange af dem har endda afmærkede ruter. Der er kort sagt masser af plads og muligheder i Jammerbugt, som kan benyttes med fornuft og omtanke.

Bevæger du dig udenfor, er det vigtig, at du er opmærksom på, at sundhedsmyndighedernes anvisninger om at holde afstand er de samme både indendøre og udenfor. Derfor kan du og dine venner ikke klemme jer sammen ved et cafébord for at nyde forårssolen, men I kan godt spadsere eller cykle en tur med en-to meters afstand.

Og husk håndhygiejnen, når du er ude i byen. Du kan få virus på hænderne fra for eksempel dørhåndtag, vandhaner, plastikflasker, stole, borde og elevatorknapper, så lad være med at røre ved dit ansigt, før du er kommet hjem og har vasket hænder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...