Jørgen Vigsø og udvalg vil sætte fokus på lokale danske fødevarer samt grøn omsorg og biodiversitet

HØJSTRUP: Det blev Jørgen Vigsø, Højstrup, der blev formand, da Landbo Nords ny kødkvægs- og deltidsudvalg konstituerede sig. Han driver et landbrug på ca. 40 hektar med korn og raps samt 15 ammekøer, fremgår det af en pressemeddelelse fra landboforeningen.

Sammen med resten af udvalget vil Jørgen Vigsø sætte fokus på deltidslandmændenes og kødkvægsproducenternes interesser. Det involverer bl.a. afgræsning, pleje af naturen, Grøn Omsorg, biodiversitet og ”køb dansk”. Udvalget har allerede haft fokus på de lokale danske fødevarer, som endnu flere forbrugere gerne må få øjnene op for. Derudover vil køb af lokale produkter bidrage til at forbedre bæredygtigheden, da transportomkostningerne mindskes markant, hedder det:

”Holdningen i udvalget er, at Nordjylland bugner af lækre lokale råvarer, som langt flere burde sætte tænderne i. Danmark producerer nemlig fødevarer af høj kvalitet, og masser af dem, så der er plads til, at endnu flere køber de gode danske fødevarer såsom okse-og kalvekød, oste, is, grøntsager m.m. Vi har desuden høje krav til dyrevelfærd i forhold til mange andre lande. Derfor er håbet, at mange flere vil støtte op om de danske fødevarer, når der købes ind. Heldigvis har flere fødevarebutikker fokus på at støtte de danske producenter og alle de fantastiske danske fødevarer.”

Udvalget vil også have fokus på biodiversitet, livet på landet, og på hvad landdistrikterne bidrager med til lokalsamfundet: ”Der masser af aktivitet i livet på landet efter fyraften, hvor deltidslandmænd passer deres deltidslandbrug, for eksempel ved at pleje naturen. Der er også en masse ildsjæle på landet og i landdistrikterne, som gør en kæmpe indsats for at opretholde foreningsliv, arbejdspladser osv. Der er skøn natur, frisk luft og nok af plads på landet samtidig med at der også er en del beskæftiget her, og disse arbejdspladser skal vi helst beholde, mener udvalget.”

Derudover vil det ny udvalg gerne pleje og videreføre det gode samarbejde, som Landbo Nord har med flere grønne organisationer som Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Biavlerforening. Eksempelvis har der i fællesskab været fokus på blomsterstriber og vildtstriber, hedder det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...